Grønn superlatsabb del 2

1_menskopp_livetblantdyrene

Her kommer triks nummer 2 for travle superhelter som gjerne vil rekke å være litt late innimellom også.

Britt synes, som de fleste av oss det angår, at mensen er noe herk. Hyppige dobesøk, slitsom magevondt, angst-for-å-blø-igjennom og generell uggenhet. Lista er lang.

Hun forsøker å minne seg på at mensen er naturens gang, og et tegn på at overgangsalderen tross alt er en god stund unna.

Britt har fått med seg at menskopp visstnok skal være i vinden om dagen. En silikonkopp til 200 kroner som kan vare i inntil ti år? Menskopp skal visst være mer hygienisk, behagelig, økonomisk og miljøvennlig enn bind og tamponger.

underlivet

I løpet av livet kaster vi i gjennomsnitt 11.000 brukte bind og tamponger hver.

På verdensbasis er tallet 100 milliarder (!) hvert år. Det synes Britt virker svimlende mye.

2_menskopp_livetblantdyrene

Britt bestemmer seg for å teste lykken og bestille seg en menskopp (tidsbruk: cirka 10 minutter).

4_menskopp_livetblantdyrene

Lurer du på hvordan en menskopp egentlig funker? Marte i Grønne jenter har tidligere skrevet et Q&A blogginnlegg om menskopp, og her er en kort video med enda flere tips.

Heia menskopp!

Les Britts tidligere tips: balkonghage

Tegninger av Jenny Jordahl som driver tegneseriebloggen Livet Blant Dyrene
Tekst av Marte i bloggkollektivet Grønne jenter

6 thoughts on “Grønn superlatsabb del 2

  1. Ja, for alle verdens kvinner bruker jo 28,57 bind hver dag hele året. Hyggelig at noen er villige til å slenge ut noen tall og stå for et eller annet, men innlegget hadde kanskje vært litt bedre hvis tallene var noe i nærheten av riktige. Ellers nydelig blogg som jeg følger med glede.

    1. Hei m! Her har det sneket seg inn en trykkleif, tusen takk for at du gjorde oss oppmerksomme på det! Det skal selvfølgelig være per år. Og stas at du liker bloggen!

Leave a Reply