Fem tips for å finne loppisskattene

IMG_1350-2 grømnne jenter osloby tips til loppis loppemarked
I dag blogger vi for første gang på Osloby. Framover vil vi skrive for dem om grønne og fine ting som rører seg i Oslo. Vår første blogg gir deg tipsene du trenger til helges loppemarked. Bloggen kan også lese på Osloby her.
Det har plutselig blitt vår i Oslo, og et sikkert vårtegn er loppemarkedet. I tillegg til at gjenbruk er bra for miljøet, er loppemarkedene en strålende anledning til å kjøpe unike møbler og klær svært få andre har. Er du heldig, finner du gamle designklassikere som ellers ikke går an å få tak i lenger.Det er en del tips og triks man burde utruste seg med før man møter opp på diverse skoler i Oslo og omegn. Andre har nemlig gjort sport av å tråle loppemarkeder. De står tidlig i kø, har spisse albuer og er resere på pruting. Grønne Jenter viser deg hvordan du utkonkurrerer loppemarked-bandene og tar kuppene med deg hjem.

1: Møt opp tidlig

De mest drevene står klar utenfor porten flere timer i forveien, så til tross for at du kanskje hadde en lang natt, kan det være verdt og dra seg opp tidlig.

2: Vær godt forberedt

Loppemarkeder kryr av folk med lang fartstid i loppebransjen. De har et trent øye for design og sjeldne antikviteter. Setter du deg litt inn i stilhistorie er mye gjort. Her er faktisk den danske serien «Antikkduellen» som ligger ute på NRK en gullgruve.

Les også Oslobys artikkel om oss her.

3: Ha pokeransikt

Finner du noe du virkelig liker og som du vet er et kupp, ikke la det bli avslørt. Selgeren må ikke få nyss i at du står med en verdifull antikvitet i hendene. Er det små skader på det du finner, er det bare å  utnytte dette til det fulle.

4: Ikke undervurder skjulte skatter

Bak et slitt trekk eller en flekkete bordplate kan det skjule seg fantastisk solide møbler. Sandpapir, sparkel, grunning, lakk og maling gjør ofte susen. Så selv om furubordet ser ut som et mareritt fra 90-tallet er det ingen grunn til å ikke vurdere det dersom formen er fin.

IMG_1316

5: Hold hodet kaldt

Loppemarked kan virkelig trigge shoppingdemonen i deg – så vær varsom. Lag på forhånd en liste over ting du trenger og hva du skal se etter. Det er ingen som tjener på at man tar med seg ting du ikke vil få bruk for. Man kommer gjerne over gamle platespillere og symaskiner, sjekk for all del at dette faktisk fungerer før du kjøper det.

Med disse tipsene i ermet er du godt rustet for å hive deg ut i loppenes gale verden. Her er det loppemarkeder i Oslo framover, følg også www.loppemarkeder.com.

Tåsen Skole 18. og 19. april
Grünerløkka Skole 18. og 19. april
Marienlyst Skole 18. og 19. april
Skøyen Skole 18. og 19. april
Huseby Skole 18. og 19. april
Bekkelaget Skole 25. og 26 april
Kjelsås Skole 9. og 10. april
Vindern Skole 30. og 31. mai

4 thoughts on “Fem tips for å finne loppisskattene

  1. angående punkt 3: Veldig mange av de som arrangerer loppemarkedene er helt økonomisk avhengig av dem. Er det virkelig særlig etisk med pokeransikt?

    1. Hei Vibeke!
      Godt poeng, vi vil jo selvfølgelig ikke skvise korps og små lokale initiativer med nådeløs pruting. En gylden middelvei er kanskje en god idé når man snakker om sjeldne antikviteter som fort kan bli veldig dyre. Takk for fint innspill!

Leave a Reply