Grønn superlatsabb del 4

1_elsykkel_livetblantdyreneBritt er en travel dame som gjerne vil komme seg raskest mulig fra A til B på en komfortabel måte. Løsningen ble en el-sykkel.

Britt har nylig solgt bilen sin, etter helseskadelige mengder med irritasjon og banning i rushtrafikken. I tillegg synes hun det ble både dyrt og styrete med reparasjoner, forsikringer og det som verre er.

Britt har en spesielt godt utviklet luktesans, og har derfor forsøkt å holde seg unna busser og trikker i rushtiden (mange intense kroppslukter).

Å gå til jobb har hun ikke tålmodighet til.

Sykling innebærer for mye svetting i oppoverbakkene, og Britt synes det er stress å måtte dusje på jobb.

Det bare MÅTTE bli en el-sykkel.

2_elsykkel_livetblantdyrene

Oppoverbakkene går plutselig lekende lett, samtidig som Britt ser veldig sporty ut.

Å kjøpe el-sykkel er en liten investering, men Britt har regnet ut at hun på sikt sparer inn både tid og penger. Hun legger nemlig inn treningsøkter med “motorforbud” på vei hjem fra jobb. Da kan hun hoppe rett i dusjen når hun kommer hjem, og er fresh og fin til kvalitetstid med Downton Abbey. I tillegg sparer hun medlemsskap på dyre treningssentre, får frisk luft og blir lommekjent i byen.

Britt har regnet ut at hun i løpet av de neste tre årene vil spare nesten en kvart million (!) på å ha byttet ut bilen med el-sykkel. Hun gleder seg til å kose seg ekstra mye på restaurant framover.

3_elsykkel_livetblantdyrene

Lurer du på hva det er viktig å tenke på før du investerer i el-sykkel? Britt hadde god nytte av Den store elsykkelguiden til Forbrukerrådet. Her lærte hun om både momentsensor, navgir og direktedrift. Kjekt å namedroppe litt om man skulle treffe på noen snertne medsyklister.

Den ultimate drømmen er å få like fin elsykkel-stil som ordføreren i Bergen. Nonchalent og sporty på samme tid. Leppestiften er selvskreven!

El-sykkel er triks nummer fire i serien for travle superhelter som gjerne vil rekke å være litt late innimellom også.

Les Britts tidligere tips: balkonghagemenskopp og Ecosia.

Tegninger av Jenny Jordahl som driver tegneseriebloggen Livet Blant Dyrene

Leave a Reply