Rausheten blir en tradisjon- Oslos Rauseste Marked

Postkortstanden min på Oslos Rauseste Marked 2014.
Postkortstanden min på Oslos Rauseste Marked 2014.

For snart et år siden opplevde jeg noe uten like. Det nærmeste sammenligningsgrunnlaget var «African Burn» langt ute i Karoo ørkenen i Sør Afrika noen år tidligere. Men det sier deg nok svært lite, så jeg skal prøve å være mer konkret. Jeg snakker om Oslo Rauseste Marked, som for første gang ble arrangert i fjor. Gjensidig for oss mange hundre som var innom, var nok håpet om at dette måtte bli en tradisjon. For å si det sånn, vårt ønske har blitt oppfylt. Kom deg på BLÅ førstkommende lørdag!

Vintage-frisyrekurs, Lene Storhaug og BLÅ.
Vintage-frisyrekurs, Lene Storhaug og BLÅ.

Jeg kan fortsatt erindre stemningen, den litt kalde vårluften på morgenen, spenningen over hva dette markedet skulle by på, gleden over å gå å ta seg en kopp kaffe og bolle, helt gratis. Og å se folk strømme på.

Ida Notvik, en dame på min egen alder var initiativtakeren bak det hele. En en rekke festmøter, med en særs så dedikert gjeng rundt henne fikk oss frivillige til å bli en del av et større felleskap.

Personlig troppet jeg opp denne morgenen som det nærmeste en pin-up modell jeg noen gang har vært. Min gode venninne Pernille Adine Nordby hadde nemlig meldt seg frivillig i å holde kurs i vintage-frisyre, og jeg var selvskreven modell. Min egen trille-koffert var full av håndskrevne plansjer med tips til postkortskriving, en tradisjon jeg er et stort fan av. Og snart bød jeg på både postkort og tips på min egen lille postkortstand på BLÅ i Brenneriveien i Oslo Sentrum.

Oslos Rauseste Marked 2014
Oslos Rauseste Marked 2014

Ved min side stod det en ung, kjekk mann som var magiker. Jeg var vill av begeistring. Gravidmassaje ble tilbudt, samt byttemarked av klær. Det var boller og blues, cocktailkurs og konserter, og en gratis kafe som var åpen hele dagen. Det var som en drøm, og det krydde av mennesker; store og små, hipstere og kjærestepar, unge som litt eldre.

I år er det over 3000 som har meldt sin interesse på facebook. Du kan bli klemt, speed-friende, spise sukkerspinn, nyte herlige toner fra AVA, resirkulere melkekartonger som aldri før, og ikke mist, bli et rikere menneske uten å bruke en krone, slik som Notvik selv oppsummerte Oslos Rauseste Marked i fjor.

Jeg ønsker deg en uforglemmelig opplevelse av et Oslo på sitt beste!

PS: Skulle du ønske å være enda rausere enn å by på ditt eget nærver, så er det fritt frem for å møte opp med både klesplagg og bakverk på lørdag!

Miriam.

For mer info:

<a href=”https://www.facebook.com/events/1559451437659080/”&gt;

 

Leave a Reply