Hobbykokkenes dag

IMG_8104 restaurant day, oslo, mat, vegetal, økologiskMed jevne mellomrom forvandles Oslos hjem, grendehus og hager til de mest sjarmerende restauranter. Da er det hobbykokkenes dag – ikke gå glipp av neste Restaurant day som er 16. mai.  I august i fjor hadde jeg en nydelig søndag hvor alt handlet om å oppdage nye perler i Oslo og spise god mat. Stort bedre kan det ikke bli! Jeg og noen venninner spiste deilig taco i noens hage på Rodeløkka. Plutselig kom dessert syklende forbi – veganske doughnut, ja takk!restaurantday Restaurant day er et gedigent matkarneval som foregår rundt om i verden fire ganger i året. Under forrige Restaurant day (15. februar) var det 1375 restauranter i 34 land. Konseptet oppstod først i Helsinki i 2011 og har siden spredd seg. Under Restaurant day kan hvem som helst åpne en restaurant. Ved hjelp av denne siden kan du melde deg på – og sultne mager kan finne veien hjem til deg. Jeg synes det er noe fint og framtidsrettet med Restaurant day. Folk inviterer fremmede inn i sine hjem. Og ved at alle som vil kan starte sine egne pop-opp-restauranter denne dagen både lanseres det nye ideer og stilles spørsmål om hvordan vi forbruker mat i dag. Dersom du er på veggisvogna er det alltid mange spennende steder å prøve ut på Restaurant day i Oslo. Følg med på hva som popper opp den 16. mai på denne siden.IMG_8108restaurat day 2Takk til Kine Korsmo Robertsen for bilder. Og til Restaurant day for det nederste bildet. 

Leave a Reply