Gjør det sjøl: Sommerfest

sommerfest, diy, decorations, dekor, summer party, wine, green, eco, environment, Du skal ikkje sove bort sumarnatta. Du skal drikke vin, fnise, nakenbade, kline og danse til sola står opp. Det gjør i allefall vi i Grønne Jenter. Her er en guide til miljøvennlig sommerfest. 
I fjor sommer besøkte de grønne jentene Miriam på hytta hennes i Østfold. I tillegg til å legge strategi for halvåret skulle vi kose oss, spise, drikke, danse, le og kjase. Vi ble sittende i hagen til sola sto opp neste dag. Da dro vi på stranden.

Location location location
Egentlig er det jo ikke så viktig hvor man er, men hvem man er sammen med. En sommerfest kan dog bli enda mer legendarisk om den er på et hyggelig sted.

Forslag: På ei hytte, i en hage, på en takterasse, i en park, på svabergene, på ei strand eller ved et vann i skogen. Vi valgte som kjent hytta.

summer party, cabin, eco, environment, miljlvennlig, sommerfest, mat, vin, pynt, dyi, decorPønt – lag det sjøl:
Av en eller annen grunn hadde jeg veldig lyst på ponpons. De er jo ikke særlig miljøvennlige. Jeg tar selvkritikk. Det meste er dog laget selv, samt en del av Miriams gjenbruksmøbler.

vimpel, decor, summer party, dyi, regnskogsfondet, gardenVimpler laget av gamle magasiner fra Regnskogsfondet som jeg har lest ferdig. Bildene i magasinene er kjempefine og passer jo til tema. Klipp sidene i trekanter, lag hull og fest i en tråd. Jeg pynta trådene med perler fra gamle smykker. Papiret kan være litt skjørt, så vær litt forsiktig med dem under transport og opphenging.

bee wax, candle, summer party, diy, decor, eco, bivoks, miljøvennlig, sommerfest, lys, dekor, interiør Bivokslys i Norgesglass har jeg skrevet om før. De passer perfekt til en sommerfest. De er litt søte, nostaligiske og romanitske. I tillegg er de mer miljøvennlige enn vanlige lys som ofte er fremstilt fra palmeolje eller parafin.
summer party, diy, decor, garden, eco, environmentally friendly, reuse, gjenbruk, upcycle, sommerfest, dekorJeg laget noen slags slør til å henge i trærne av noen gamle gardiner som jeg fant på en gjenbruksbutikk. Sammen med gamle pyntebånd som jeg fant i hobbyskuffen til mamma, festet jeg dem på toppringen av en gammel lampeskjerm. Så vips har trærne fått brudeslør.

diy, light bulb, lyspære, vase, blomster, flowers, decor, dekor, interiør, upcyle, eco, summer party, sommerfestJeg har også tidligere skrevet om å lage blomstervaser av gamle lyspærer. Heng dem opp i trærne.

Mat, drikke og snacks:
Her finnes jo et hav av muligheter. På denne hytteturen var NRK Østfold med oss på miljøvennlig grilling. Den saken kan du lese her. 
Lett mat slik som frukt og bær er herlig og sunt.

summer party, food, berries, fruit, wine,
Frukt og bær er jo sesongbasert. Prøv å finne dem lokalprodusert eller plukk selv. Kokosflak er like godt som chips. Nesten i allefall.

rasberries, summer party, ponpons, garden, sommerfest, bringebær, matOst og kjeks er enkel fingermat og passer ypperlig til vin. Det finnes flere økologiske ostealterativer. Til ost og kjeks kan det også være godt med syltetøy. Prøv en naturvin til. Spør på vinmonopolet. Som et alkoholfritt alternativ kan det serveres lokalprodusert eplesaft eller ingefærøl.
IMGA0441redMusikk:
Lag en spilleliste sammen på forhånd. Alle legger inn sanger som de forbinder med sommer og festival. Selv Postgirobygget er lov. Kjør på med sanger med allsangfaktor og dansbare. Her er mitt forslag til spilleliste fra YouTube

One thought on “Gjør det sjøl: Sommerfest

Leave a Reply