Verdens miljødag – naturen vi elsker

hytte til hytte_jotunheimen

I dag markeres Verdens miljødag, og årets tema er noe som står vårt grønne hjerte nært – bærekraftig forbruk! Vi feirer ved å vise deg naturen vi elsker- fjellet, vidda, havet, stranda, hagen, skogen.

Verdens miljødag har blitt markert siden 1972 av FN, og årets slagord er “Syv milliarder drømmer. En planet. Forbruk med omhu.” Bærekraftig forvaltning av planetens ressurser er Grønne jenters ultimate ønske. Derfor blogger vi om at miljøbevissthet er kult, gøy og enkelt. Her får du noen smakebiter av naturen vi alle er forelska i.

På bildet over ser du Johanne når hun går hytte til hytte i Jotunheimen. Ingenting slår opplevelsen av å vandre i fjellet mellom lune og koselige hytter, synes hun.

Parken- byens grønne lunger. Hva skulle vi gjort uten? Her fra Tøyen parken med Lan og Zlata.
Parken- byens grønne lunger. Hva skulle vi gjort uten? Her fra Tøyen parken med Lan og Zlata.

Forbruk av klær har vi skrevet ganske mye om fordi det tar store naturressurser og slipper ut store mengder med klimagasser. Man kan minske trykket på naturressursene ved å kjøpe klær som allerede er produsert, altså vintage. Lan og Zlata kledde seg i vintage til Øya festivalen i fjor, og nylig hadde vi en kul fotoshoot med Fretex. 

Fjellet! Andrea i de russiske Hibinifjellene, som er særs imponerende.

Det er mulig å reise langt, uten å fly, slik Andrea og Marlene gjorde i fjor da de dro til Russland med tog og buss.  Malin har også skrevet mye om alternative måter å reise på, blant annet om å fylle biltanken med brukt frityrolje.

 

Vidda! Rettere sagt .Finnmarksvidda i mai. Årets siste skitur for Siri.
Vidda! Rettere sagt -Finnmarksvidda i mai. Årets siste skitur for Siri.

Skiturer, markaturer, skogsturer, korte turer og lange turer. Naturen kan oppleves på mange måter: når årstidene skifter og Andrea tar den siste skituren, Malìn lever ut sin drøm ved å dra alene på tur eller Lan jogger byen rundt.

Fjellet! Marte nyter endeløse skiløyper på Stølsvidda i Valdres, mens Kari-Anne, selv om hun er genetisk anlagt til å elske den sørlandske skjærgården, synes også at fjellene i Nord-Norge er fantastiske! Her på toppen av Eiatind på Kjerringøy, utenfor Bodø.
Havet og fjorden! Her fra Paradisbukta i Oslo der Zlata tilbragte mange kvelder i fjor.
Havet og fjorden! Her fra Paradisbukta i Oslo der Zlata tilbragte mange kvelder i fjor.

Landet vårt er jo kjent for den lange kysten, og nærhet til havet. I de fleste store norske byer trenger du ikke å gå langt for å kjenne saltlukta prikke i nesborene. Men havet har også sin grense, og vi har skrevet mye om forsøpling av havene.

Hagen! Grønne jenter er så heldige at vi kan dyrke midt i byen, bedre kjent som Herligheten.
Hagen! Grønne jenter er så heldige at vi kan dyrke midt i byen, bedre kjent som Herligheten.

Maten vi spiser har store miljømessige konsekvenser når den blir produsert, men mye av den havner også i søpla. Matkasting kan unngås, blant annet ved at matbutikker ikke kaster “stygge grønnsaker”. For å minske klimagassutslippene fra produksjon av kjøtt, kan du kutte kjøttet en gang i uka. Her får du noen av våre oppskrifter til kjøttfri mandag.

Vi ønsker dere alle en fantastisk Verdens miljødag!

Følg med på twitter&instagram på hashtaggen #WED2015, eller sjekk ut arrangementer lokalt i din kommune – FN-sambandet arrangerer Miljødagen i Trondheim i år.

2 thoughts on “Verdens miljødag – naturen vi elsker

  1. Så bra at dere bruker 5. juni til å markere Miljødagen! Dette er dagen for å se på de nøre og lokale sammenhengene – SAMTIDIG som man jobber for de større perspektivene. Dere på bloggen her klarer jo veldig ofte det. Jeg syntes dere har en knakende god blogg.

    Og siden dette er en viktig FN-dag har vi i FN-sambandet også skrevet en kronikk som vi håper setter disse perspektivene i sammenheng. Ha en god Miljødag!
    http://www.fn.no/Aktuelt/Kronikker/19-kilometer-som-avgjoer-liv-og-doed

Leave a Reply