Oslos beste veggisburger del 2

zlata og karianne

Det virker som om Oslo har fått en burgersjappe på hvert hjørne. Men hvilke steder har de beste veggisburgerne? Vi har smakt oss gjennom et knippe og oppsummerer.

I fjor testet Marlene og Andrea masse burgersjapper i Oslo. I år har de fått med seg resten av jentene til å smake på veggisburgere. De fleste av burgerne vi smakte var vegetar, med melk eller egg.

Illegal burger

Illegal burger er en favoritt blant flere av de Grønne jentene. Illegal har tatt veggistrenden på alvor og tilbyr alle sine burgere i tre varianter – kjøtt, fisk eller vegetar. Illegal får et stort pluss for de mange vegetaralternativene. Det er kult når vegetar ikke blir en sær sidegreie på menyen.

Selve veggisburgeren er laget av soya og er økologisk. Den har god konsistens,  gir litt motstand i tennene. Brødet er også veldig godt og deilig mykt, virker nesten som om det er hjemmebakt. Man kan velge glutenfritt også.

Illegal får også pluss for digge potetbåter med havsalt, og god aioli til. Vi har smakt på flere: Nr. 5 Gourmet med grillstekt sopp, brie, trøffelmajo. Det var digg med brie på burger,  det har Zlata ikke prøvd før. Trøffelmajoen ga den en god og mild smak. Neste gang velger Zlata en dobbel! Nr. 4. Bluecheesebacon. Blåmuggost, facon (bacon laget av soya), salat, tomat, løk, Illegal island og ketchup/sennep. Veldig god, synes Kari-Anne!
Prisene for vegetarburgerne ligger mellom 79 til 99 kroner.

burger_illegal2

Munchies

Munchies har flere restauranter i Oslo, men kun èn vegetarburger på menyen. Selve burgeren er bønne- og grønnsaksbasert, og kommer med mango curry og litt salat. Brødet kan man også få glutenfritt. Burgeren er veldig mushy og brødet litt tørt . Sausen tilfører heller ikke så veldig mye til burgeren. Ikke helt overbevisende, tenker Zlata og Malìn. Pommes fritten er også litt for tørr, og man får kun vanlig ketchup til den. Prisen for veggisburgeren er 99 kroner.

Burger Bar

Burger Bar holder til i Folketeaterpassasjen, og har Argentina som inspirasjon for sine kjøttburgere. Ironisk nok har de kalt veggisburgeren sin Holy Cow. Det kan vi like. Burgeren er laget av portobellosopp og kommer med chevrè og karamellisert løk. En skikkelig gourmetburger som kan spises med kniv og gaffel, synes Zlata. Denne hellige burgeren hadde masse smak, og var så god at det ble laget høye smattelyder ved bordet. Fries med dip av kimchee majones ga soppen en god snert, og gikk unna så raskt at vi måtte bestille en dip-porsjon til. Det er digg at Burger Bar har gjort en innsats i å lage en like god burger for veggiser som for kjøttetere. Prisen for vegetarburgeren er 99 kroner, tror vi.

Colonel Mustard

colonel mustardObersten ligger på Alexander Kiellands plass og er kanskje mest kjent for et stort utvalg øl og morsomme brettspill. Siri spiste veggisburgeren som er laget av bønner og grønne linser. Den var veldig saftig og god, i motsetning til kjærestens “vanlige” burger som var litt tørr og kjedelig. Andrea er enig i at veggisburgeren på Colonel er muy bien. Det føltes som om den var laget med mye kjærlighet. Anbefales sammen med et parti med brettspill! Prisen på vegetarburgeren med pommes frites og sylteagurk er 168 kroner.

Smalhans

Ligger også unna sentrumsgryta, men verdt et besøk for veggisburgeren, synes Andrea. Her spiste hun burger sammen med fire andre retter, siden Smalhans tilbyr en meny med flere mindre retter etterhverandre. Burgeren er laget av kikkerter og linser, og kommer med en god tzatziki til. Superdigg!
Prisen for vegetarburgeren er på 145 kroner.

Smakstesten fortsetter gjennom året! Hvilke av disse liker du best?

2 thoughts on “Oslos beste veggisburger del 2

  1. Enig i at Colonel Mustard er et godt valg!
    Illegal burger har jeg bare prøvd én gang, mannen min tok med hjem til meg, og jeg er 100% sikker på at burgeren var fra Hälsans kök! Jeg liker de burgerne godt, men ble jo ganske skuffa over å få en burger jeg kunne kjøpt i frysedisken selv… Hva slags burger brukte de når dere var der? Dere skriver at det er soya, og det er jo Hälsans kök også men…
    Munchies husker jeg som litt tørr, skulle prøve igjen i går. Vi sto lenge i kø og fikk omsider med oss maten til å ta med, da vi satt oss ned for å spise viste det seg at de hadde lagt kjøttburger i min veggieburger! Tilbehøret var det samme som på veggieburgeren, men der hadde de altså bommet grovt… Veldig skuffende, og siden vi hadde tatt med oss maten var det ikke aktuelt å dra tilbake å klage…

Leave a Reply