Herlige Herligheten

herligheten_topp herligheten oslo parsellProsjekt grønne fingre er tilbake og en ny dyrkesesong er i gang i parsellhagen vår. Har vi lært noe siden i fjor? Blir det en sommer full av salat og bønner, eller blir det bare dill? Vi er veldig optimistiske, ihvertfall! Det startet med tunge løft 12. april. På slutten av sesongen i fjor måtte vi demontere kassene våre fordi den ene delen av Herligheten skulle utvikles til en permanent eng. Masse matjord ble lagt over der våre kasser sto, og frø ble planta tidligere i år.herligheten, prosjekt gronne fingre, dugnad, urban dyrking, økologisk, dyrke selv, hage, parsellSå i midten av april var det varmt nok til å sette opp nesten 100 kasser litt lenger bort og langs Kongshavnveien. Nesten varmt nok, vi gikk gjennom alle årstidene på de fire timene dugnaden varte. Herlighetens parseIllanter dukket opp i flokk, hørte på årets planer for stedet, og uten mye om og men, gikk vi i gang med å bære kilovis med planker.herligheten, gronne jenterDe grønne jentene har nå blitt naboer med Herlighetens bybier. Dette var litt skummelt i starten, men vi satser på at biene er gode naboer og sørger for pollinering i fleng for våre planter. Kari-Anne sørget for at kassene våre ble merket, med et hjerte selvfølgelig. Før vi planta frø, måtte vi fylle kassene med jord. Dette er lettere sagt en gjort, og siste kasse ble fylt opp først 19. juni. Noen drar på fest, mens andre (les: hagenerder blant de Grønne jentene) bruker fredagskveldene på å sjaue jord -og lukter jødsel når de kommer sent på fest :). Når kassene var fulle med jord ble de nemlig gjødslet med økologisk hønsegjødsel (høne-pøne) og lupin. I løpet av juni har vi også plantet ut både tomater, brekkbønner og chili som vi hadde forplantet inne. Noen ser ut til å trives bedre enn andre ute i den virkelige verdenen, men vi har ikke gitt opp noen av dem enda og vanner på.herligheten2 forplanting, Herligheten, grønne jenter, tomater, chili, plante ut, urban hage, urban dyrking, dyrk byen, parsell, osloCAM00572-2 herligheten, grønne jenter, dyrke, tagging, vanningForeløpig har vi høstet noe reddiker og salat. I år som i fjor har vi vært ganske gode på reddiker. Til å få de til å gro i alle fall. For reddikene hadde fått de merkeligste fasongene. Hadde vi kanskje plantet dem for tett? Salaten som vi har høstet er den beste vi har smakt noen gang. Den var tykkere enn salaten vi er vant med, og usedvanlig sprø!IMG_0811 grønne jenter, herligheten, reddiker, rare grønnsaker, snåle grønnsaker, økologisk, dyrke selv, dyrk byenDet herlige med Herligheten er at det er et felles prosjekt, slik at alle som har parsell bidrar og får tilbake i tonnevis. Vi gleder oss til å vanne, luke og følge med på plantene våre resten av sommeren. Vi skal holde dere oppdatert på hvordan de klarer seg! Som sagt, vi er forsatt optimister. Imens kan du ta en tur innom Herligheten – det er et hyggelig stopp på veien til det nye sjøbadet på Sørenga.

Leave a Reply