Sommerens beste boktips

IMG_1845På jakt etter lesestoff til sommerferien? Synes du det virker kult å kunne dyrke egne grønnsaker midt i byen, men trenger litt inspirasjon og konkrete tips? Marte anbefaler Dyrk byen! av Helene Gallis.

Vi i Grønne jenter har gledet oss litt ekstra til denne bokugivelsen. Johanne, Kari-Anne og Lan er nemlig forsidepiker der de sitter med hendene godt plantet nedi en av parsellkassene våre i Herligheten midt i betongjungelen Bjørvika.

IMG_1839Helene Gallis har gått grundig til verks i å kartlegge spennende dyrkeprosjektene som har dukket opp i Oslo, Stockholm og København de siste årene. Her kan du lese om alt fra geriljaplanting av tomater på et søppelskur i hjertet av København, krydderdyrking i Urtehagen på Grønland til Grünerløkkas kuleste sykehjem med egen hønsegård i bakgården.

Det er også masse konkrete tips for deg som vil starte opp et eget dyrkeprosjekt i byen, for eksempel steg-for-steg oppskrift på hvordan gjøre om en kjip plen til superfrodig kjøkkenhage eller smarte triks for tomatdyrking på balkongen.

IMG_1844Dyrk byen! er lettlest, inspirerende, nyttig og trenger ikke å leses fra perm til perm. Jeg er veldig fan av bokas design og fotografier. De er det fotograf Monica Løvdahl som står bak.

Boka rommer historier om helt vanlige folk som har lyst til å leve gode liv i byen, og som våger å tenke litt utenfor boksen. Har man skikkelig lyst på egendyrkede tomater og rykende ferske egg fra en hønsegård i bakgården, så er det faktisk gode muligheter for at drømmen kan bli virkelighet. Sålenge du ikke er redd for litt jord under neglene, da.

Selv har jeg fremdeles noen kapitler til gode som jeg sparer sånn at boka kan vare sommeren ut.

God sommer! :-)

Leave a Reply