En sommer av gull

_MG_1809
Jeg elsker virkelig sommeren. Oppveksten på et småbruk ved havet utenfor Fredrikstad har bydd på så mange gode sommerminner at det har satt seg som en evig forelskelse i kroppen. Hvert år går sommeren altfor fort, og jeg prøver å ikke få angst av at vi allerede er i august. Derfor velger jeg å verdsette sommeren 2015 med å dele mine gullforgylte grønne og skjønne sommertips med dere!

Nyt sommertiden – dette er tips nr. 1. Solen står på himmelen lengere enn noen annen gang på året, og det er bare å nyte til det fulle. Selv elsker jeg å starte dagen med kaffe på trappa på hytta mi (eller i senga, ettersom værforholdene). Pappa har alltid på radioen, så det liker jeg også. Jeg legger igjen mitt mer «intellektuelle- jeg» i Oslo, og setter på noe ala Radio-Norge/P4, og nyter det «enkle» liv i Østfold. I år har jeg tilfredstillt min appetitt på å lese interiørmagasiner til frokost, lånt på bibliotektet eller hamsteret på et raust marked.

Videre går jeg en lang tur med voffsen, eventuelt legger inn et par timer på stranda, iført min gullbikini. Jeg har kun badet 2 ganger i havet i år, og det må være minimumsrekord! Er jeg heldig får jeg besøk på hytta, da liker jeg å diske opp med en vegansk fristelse av dimensjoner. Og er jeg ekstra heldig så får jeg avslutte kvelden i en god armkroki solnedgang, akkompagnert av trekkfuglparty nede i fuglereservatet.

Kvalitetstid på hytta er gull verdt!
Kvalitetstid på hytta er gull verdt!

Elsk kroppen din – tips nr. 2. Dette er lettere sagt en gjort. Men faktum er at jeg har det mye bedre med meg selv når jeg lar solen varme opp min kropp. Videre tar jeg meg tid til å sette beina i et fotbad, lakker neglene, oljer inn håret for natten, shaver det som er av linjer, og sover naken i sommernatten. En av mine største interiørdrømmer er å få meg et badekar. Det er vel som å banne i kirken, i de grønne miljøene. Men jeg kan bare meddele at jeg derfor har innført svært så effektive og raske morgendusjer, året igjennom, får å kunne få muligheten til å nyte et langt, varmt og godt bad, hvor enn jeg kommer over et badekar. Aller helst med løveføtter.

Elsk kroppen din! Begynn med litt kvalitetstid...Fotbad, rumpa i været på et svaberg og et deilig bad!
Elsk kroppen din! Begynn med litt kvalitetstid…Fotbad, rumpa i været på et svaberg og et deilig bad!

Gjør noe meningsfylt og få det til å bli en sommertradisjon. Tips nr. 3 handler om å investere tid i noe som er meningsfylt for deg hver sommer! Selv har jeg jobbet frivillig for Månefestivalen i Fredrikstad i snart 15 år. Uten å være for subjektiv, så tror jeg det må være det mest vellykka festivalen jeg vet om når det kommer til å kombinere kommersiell musikk med en grønn profil, fargerike og vakre kulisser, og egendyrka blomster over hele Gamlebyen. I år som i fjor jobbet jeg som artistansvarlig. Jeg lærer masse, alt fra å ha kontakten med managementet til å ivareta artistenes behov unders deres opphold. Men det beste av alt er å treffe alle de bra folka år etter år, og ser hva for en slags folkefest man kan lage ut ifra så mange menneskers ståpå-mot og frivillighet!

Månefestivalen! Mamma , pappa og jeg jobbet frivillig i år! Et av høydepunktene for meg var Biru Baby!
Månefestivalen! Mamma , pappa og jeg jobbet frivillig i år! Et av høydepunktene for meg var Biru Baby!

Shop till you drop- men selvsagt med bevisste valg. Tips nr. 4. handler om å bruke feriepengene på en bevisst måte. Jeg skal være ærlig, jeg blir litt av en impulskjøper innimellom. Jeg går nærmest berserk innenfor mine egne rammer – som handler om å handle vegansk, rettferdig, vintage og brukt! I sommer har jeg kjøpt meg en lyseblå kombisykkel (som jeg tenkte å selge – da jeg tror jeg tar meg bedre ut på en gul racersykkel) på finn.no, jeg har funnet en fantastisk gullkjole på Dianas Salonger i Oslo, som bare skrek Miriam. På UFF- fant jeg vakre gamle kjole til prisen av 2 for 65 kr. Noe som passer perfekt å bruke på jobb. På Friends Fair Trade fant jeg mer arbeidskjær, denne gangen en klassisk svart skjorte og topp. På Fretex Unika forelsket jeg meg for en kurvstol til den nette sum av 50 kr, og jeg bød en kjekkas på vegansk tapas på Funky Fresh Foods samme kveld, mot litt bærhjelp. Sharing is caring. Min enda eldre stol legges ut på finn.no for den som vil ha den gratis.

Gullkjole fra Dianas Salonger på Grunerløkka! Med Unik- kortet fikk jeg jammen 10 % også!
Gullkjole fra Dianas Salonger på Grunerløkka! Med Unik- kortet fikk jeg jammen 10 % også!

Love – tips nr. 5 handler om å tilbringe tid sammen med dem du er glad i. Ta deg tid til en tur i parken i godt selskap, en kaffe, inviter familie og bestemor på besøk, eller avlegg en liten visitt til dem. Sommeren er en fantastisk tid til å dyrke kjærligheten. Intet er mer gratis og givende, og grønt, spør du meg! Gjør det ofte, gradosiøst, stille eller høylytt. Skriv det i sanden eller i en sms. Det viktigste er at du gjør det!

Mmmmmm......
Mmmmmm……

Fortsatt god sensommer!
Miriam

Leave a Reply