#kvinnerinn

kvinnerinn_sterkest

13.-14. september er det kommunestyre- og fylkestingsvalg. Vi i Grønne jenter håper at det blir stemt inn masse flotte kvinner som vil tenke grønt, og støtter derfor kampanjen #kvinnerinn.8 av 10 norske ordførere er menn. 60 prosent av de på sikker plass på valglistene er menn.

Det finnes en million grunner til at norsk politikk burde være mer likestilt. Her kommer noen:

kvinnerinn_ordfører

kvinnerinn_befolkningen

Mange av De Grønne jentene er politisk engasjert, både gjennom organisasjonsarbeid, ved å bruke stemmeretten og ved å stå på liste for ulike partier. Marte og Lan står på liste for De Grønne, og Malin står på liste for SV. Hvorfor valgte vi egentlig å engasjere oss i politikk?

FotorCreated2
Malín, Marte og Lan på birøkterkurs med ByBi i Stensparken i fjor sommer.

img_3911redJeg har veldig troen på forbrukermiljøvernet, men miljøutfordringene må løses politisk. Det er her vi kan få til de store strukturelle endringene. Vi trenger sterke partier som jobber for miljøsaken, og da gir det mening for meg å legge tid og energi i politikken.

 

 

img_3860redJeg engasjerer meg i politikken fordi jeg ønsker å være med å bestemme, rett og slett. I miljøorganisasjonene jobbet jeg for å få politikerne til å kjempe for klima og miljø. Når jeg nå har engasjert meg i et politisk parti, kutter jeg et ledd i det arbeidet. Istedenfor å først prøve å overbevise en politiker, som så kanskje forsøker å overbevise Bystyret eller Stortinget, kan jeg jobbe direkte for å få de andre partiene til å stemme på De Grønnes forslag. Det e ittno som kjæm ta sæ sjøl – eller hvis ingen andre gjør jobben, får vi gjøre den selv;)

img_4040Jeg ble med i politikken etter å ha blitt inspirert av en miljøengasjert professor ved Universitet i Berkeley som snakket om viktigheten av å ikke bare lære om alle miljøutfordringene vi står overfor, men også å være en del av løsningen selv. I De Grønne fant jeg mange fine mennesker som var opptatt av mye av det samme som meg. Jeg har stor tro på lokalpolitikk for å lage et varmere og grønnere samfunn.

Se om du finner de Grønne jentene på valglistene i år!

kvinnerinn_stemme

Godt valg!

Illustrasjoner av grafisk designer og tegneserieforfatter Jenny Jordahl som blant annet står bak den eminente tegneseriebloggen Livet blant dyrene.

One thought on “#kvinnerinn

Leave a Reply