Resirkulert Lyd

image
Resirkulering er alltid kult. Det gjelder også musikk!
På tirsdag inviterte Resirkulert Lyd, Øya-festivalen og Yngling til gratiskonsert for alle på Parkteateret. Jeg tok meg en tur for å ta tempen på konsertene.

Resirkulert Lyd er et gjenvinningsfokusert musikkprosjekt, som går av stabelen for andre år på rad. Artister blir invitert til å resirkulere sine gamle låter. Hovedformålet med Resirkulert Lyd-kampanjene er å sette fokus på resirkulering av avfall. Ønsket er å få ungdom til å knytte mer positive assosiasjoner til resirkulering. Resirkulering skal bli mindre kjipt!

Konsertlokalet på Parkteateret er stappfullt. Ungdommene danser på gulvet foran scenen før konserten starter. Det er så flott at det arrangeres gratiskonserter for denne aldersgruppa under Øya-festivalen. Selv merker jeg at jeg ikke er en del av denne målgruppen. Både fordi at jeg er eldre enn nesten alle som er der, og fordi jeg ikke vet hvem halvparten av artistene er. Det er jo egentlig veldig bra, for det tyder på at de har klart å nå målgruppen sin – ungdommene. De er vanskelige å nå. Og jeg kan dessverre ikke kalle meg en ungdom lengre.

Amina Sewali startet showet med en beat box-versjon av Per Spelmann. Det er ikke så ofte at jeg får gåsehud av verken beat box eller folkemusikk, men hårene på armen reiste seg da Sewali kom i gang. Det er tydelig at hun har en stor fanskare i hovedstaden.

Sandra Lyng Haugen er en av artistene som er med på årets Resirkulert Lyd med låta “Sommerflørt” fra 2005. Til forskjell fra ungdommene på konserten husker jeg faktisk da denne ble utgitt for ti år siden.

Da jeg krysset Atlanterhavet i seilbåt i fjor hadde jeg Resirkulert Lyd med meg på turen, og det er nok fremdeles to av fjorårets låter som er mine favoritter – nemlig Jaa9 & OnklP sin resirkulering av “Hvem faen?” og Equicez sin resirkulering av “Barnslig”.

resirk collage

 

Leave a Reply