Det som gjør meg glad

IMG_4772

Det er ikke ting og shopping som gjør oss glade. Forskning på lykke viser at det som gjør oss glade er folk. Venner. Nære relasjoner. Allikevel legges det opp til at vi stadig skal jobbe mer, tjene mer og kjøpe mer. Vi må jage etter det som faktisk gjør oss glade. Her er min 4 på topp gladliste:

1. Å være sammen med folk jeg er glad i. Venner, familie og kjæreste. Og fine folk generelt, egentlig.

Jeg er glad når mamma, pappa og søster kommer på besøk til Oslo og vi spaserer rundt i byens parker hele dagen.IMG_0043 grønne jenter, sørlandet, idyll, lykke, gledeJeg glad på hyttetur med gode venninner på Sørlandskysten.Andra_brylluppJeg er glad på fest med venner og kjæresten min (særlig de gangene vi danser hele natten).

2. Å være ute i naturen får meg til å smile bredt. Når jeg har frisk luft i håret og ujevnt terreng under føttene trives jeg godt – og jeg tenker at dette burde jeg gjøre mye oftere.

CAM00412 grønne jenter, ute, friluft, fjelltur, kjerringøy, bodø, friluft, lykke, glede, verider, natur, miljøvernFortjenesten på toppen av en fjelltopp på Kjerringøy er en eneste stor glede.IMG_2377 engler i snøen, små gleder, ute, natur, lykke, gleder, glede, grønne jenter

Livet ute i naturen må også innholde lek!

3. Lørdag morgen med kaffe, lang frokost og avis gir meg ofte en indre lykke. IMG_5157 lørdagskos, kaffe, sjokolade, grønne jenter, lykke, glede, små gleder, hverdagslykkeDersom det hele avsluttes med litt mørk sjokolade er jeg ekstra glad.IMG_3954_2En diger brunsj på Nighthawk Diner – nam!

4. Reiser gjør meg glad. Lengre opphold i fjerne strøk og de små turene.

IMG_0016 nsb, grønne jenter, togtur, tog, togreise, miljøvennlig transport, flyfri ferie, oslo, bergenTogturer skaper glade fjes.2015-06-14 13.51.06 sykkelferie, københavn, sykkel, bysykkel, nørrebro, nørreport, grønne jenter,Sykkelferie i København gir gledesrus (les mer om sykkelflørt i den danske hovedstaden her).

Forskning på lykke viser at når vi kjøper nye ting blir vi litt glade. Men i veldig kort tid. Noen minutter eller noen timer. Deretter kommer lysten på nye ting tilbake. Og de nye tingene vi kjøper skaper nye behov. Jeg kjenner til det. Må ha noen nye sko som passer til disse buksene. Har jo ingen gensere som macher dette skjørtet. Og så videre.

Det som gjør oss glade er andre ting enn det materielle. Jeg forsøker å minne meg selv på det når jeg egentlig planlegger å dra med kjæresten på shopping (noe som sjelden er særlig gøy).

Min gladliste er ikke fullstendig, men det føles som en god start. Lag en gladliste du også. Og jag etter den! Det vil være bra for deg selv, de rundt deg og til og med for kloden. Det som virkelig er bra for oss – er som regel også bra for miljøet! (Les denne fine artikkelen som Dag O Hessen har skrevet på Harvest om nettopp dette).

Jeg utfordrer en av de andre grønne jentene – Marte – til å dele hennes gladliste på bloggen neste uke! Tar du utfordringen Marte?

2 thoughts on “Det som gjør meg glad

  1. Hei hei jenter. Mitt navn er Ingrid. Jeg ville bare legge igjen en kommentar her for å si at dere har en super fin og bra blogg. Jeg er selv blogger og kom over deres da jeg lette etter info til et innlegg jeg nettopp skrev. Dere må gjerne ta en tur innom min blogg å si hva dere syns :-)

Leave a Reply