Etterlysning: En grønn idé

Putsjprisen

Hvert år, i samarbeid med Skolelederforbundet og Natur og Ungdom, deler Miljømagasinet Putsj ut 20.000 kroner til en god idé som kan bidra til at jorda blir litt grønnere, eller samfunnet mer miljøvennlig om du vil. Nå nærmer søknadsfristen seg med stormskritt og vi i Grønne Jenter oppfordrer alle som sitter med en idé, et seminar, et produkt eller en måte å opplyse folk på til å søke HER.

Tidligere i vår skrev vi om Panteringen som kan festes på søppelkasser og på en enkel måte hindrer at så mange pantbare flasker går i søpla. Folkene bak Panteringen vant Putsjprisen i fjor, og det er med disse pengene at de har kunnet videreutvikle prototypen sin som henger rundt i Oslo nå.

Infinitum estimerer at omkring 45 millioner (!) flasker og bokser unødig havner i søpla hvert år. For hver kilo plast som blir resirkulert, sparer vi to kilo olje. Gjenvinning av en kilo aluminium fra brus- og ølbokser sparer ni kilo CO2-utslipp. Det er potensielt mye sparte utslipp med en enkel løsning. Nå er Putsj på jakt etter nye smarte løsninger, så hiv deg rundt.

Pantering GrünerløkkaFor at vi skal kunne snu dagens samfunn rundt i tide til å unngå de største klimaendringene, vil vi trenge masse gode ideer i alle sektorer av samfunnet. Vet du om noe du kunne trengt litt oppstartsmidler til? Noe du mener kan bidra til en mer miljøvennlig framtid? Ikke nøl med å søke. Det kreves ingen doktorgrad eller genierklæring for å være med. Bare kast deg ut i det.

Reglene for konkurransen er som følgende:

  1. Prisen (20 000 kroner) deles ut til det tiltaket som best sprer kunnskap om klima- og miljøproblemene, best legger til rette for mindre klimagassutslipp eller som på en ny måte sprer engasjement om klima og miljø.
  2. Både enkeltpersoner og grupper kan delta.
  3. For å delta må du fylle ut dette skjemaet med informasjon om hva ideen går ut på og hvorfor det er et bra miljøtiltak. Dersom du har bilder av tiltaket/produktet eller annen informasjon, kan dette sendes til pris@putsj.no.
  4. Beskrivelsen må være juryen i hende senest 15. september 2015.
  5. Prispengene skal gå til gjennomføring eller videreutvikling av tiltaket.
  6. Tiltaket må gjennomføres/utvikles i Norge.
  7. Innsendere under 25 år vil bli prioritert.

Hiv deg rundt og gjør en forskjell. Vi i Grønne Jenter heier på sidelinjen.

Leave a Reply