Det som gjør meg glad

Å være med i Grønne Jenter gjør meg også glad
Å være med i Grønne Jenter gjør meg glad

Sist uke utfordret Marte meg til å lage en liste over  hva som gjør meg glad. Det finnes mange ting som gjør meg glad. Enkelte ting får meg til å hvine ut i ekstase, som for eksempel en god coctail. Her er min liste over hva som gjør livet godt å leve.

Fine folk

Jeg er svært heldig som er omgitt av masse fine folk i livet mitt. Ikke alle får plass i ramma her, men dere er flotte alle mann (og kvinner). Jeg trives alltid best med folk rundt meg, og hver og en av dere gjør meg glad.

finefolk

God mat

Mat er en av mine store gleder i livet og jeg prioriterer god mat framfor mye. Det har jeg skrevet om tidligere også. Enten det er et godt hjemmelaga måltid satt sammen av gjengen eller om noen skikkelig flinke folk serverer det til meg i bytte for penger. Jeg er heldig som har mange venner som også vil dele disse matopplevelsene med meg og som er skikklig flinke til å lage mat sjæl. Det er en fryd å kunne oppleve hva jorda har å by på, særlig nå på høsten. God mat

Oslofjorden og sommeren

Sene sommertimer etter jobb på Lindøya. Camping på Langøyene. Solbrenthet og fuktige håndklær. Det er lykke.

campingoslo

Coctails

Det kan virke en smule overfladisk, men skit samma. En god coctail gjør livet verdt å leve. I de siste åra har det dukket opp flere coctailbarer i Oslo som gjør ære på drinkene sine. Et knippe av dem er Fuglen, no. 19, Aku Aku, (Morgenstierne er desverre stengt) og nyankomne Himkok. En drink med glitter i kan gjøre et hav av forskjell i en litt trist hverdag (bare ikke for mange).

coctails

Høst, dikt og Vigelandsparken

Et vakkert dikt knuser hjertet ditt i noen sekunder. Blant annet dette diktet under av Stephen Crane oversatt av Olav H. Hauge. Det er så rått og vakkert. Dikt er best på høsten, når sola er lav og trærne brenner. Vigelandsparken er også best på høsten. Det er så rart å ha en så vakker park så tilgjengelig. Den må bare oppleves.

Dikt og høst

Plukke bær langt ute på vidda

Det er noe medativt med det å plukke bær. Du får tusen myggstikk og en støl rygg, men det er verdt det. Det er noe med den følelsen av å høste av naturen og vite at det kommer til nytte. Les mer om multeplukkingen min i Finnmark her.

multer

Skitur med familien

Hvert år rundt 1. mai krysser familien Finnmarksvidda på ski. Det er blitt en tur jeg ikke kan være foruten. Timesvis med langstrakt vidde og ikke annet en snø og himmel i sikte. Her henter jeg krefter, finner roen og reflekterer over livet. Noen turer flyter jeg bortover i snøen og det går som en drøm, andre ganger griner jeg av utmattelse i snøfokka og er klar til å gi opp. Jeg lærer noe nytt hver gang. Og jeg får tilbringe tid med noen av de beste folka jeg vet om.

skifamily

Å komme hjem til mamma

Noen ganger synes jeg det er litt masete og stress å ha en mor som passer på at jeg har det bra til en hver tid. Måtte det være om jeg har spist nok, har ordentlige klær og har nok med penger (og ja, jeg er 28 år). Det er en luksus ha en mamma som min og jeg vet at jeg er heldig. Ikke alle har det sånn i dag. Når krig og flyktninger, klimakrisen og all annen urett får meg til å miste motet og tar fra meg nattesøvnen er det godt å komme hjem til mor. mor

Dette var min liste. Nå kaster jeg ballen videre til Marlene.

Bilder fra multetur, skitur og av mamma er tatt av min kjære søster Nina Karlsen Bellika.

Leave a Reply