Sustainability Jam i Oslo!

sustainability jam 2012_107Fredag 30. oktober til søndag 1. november braker Sustainability Jam løs i Oslo. Anbefales til alle som trenger litt vitamin- og engasjementtilskudd.

Når man jobber med klima, sånn som jeg, er det ganske lett å bli deprimert på vegne av den menneskelige sivilisasjon, og dens framtid. Heldigvis finnes det en rekke initiativer og individer innen ulike fagdisipliner som evner å tenke nytt. Sustainability Jam er et eksempel på initiativer som gjør meg skikkelig optimistisk.

sustainability jam 2012_80

Min gode venninne Ragnhild Mjønner er en av illsjelene bak Sustainability Jam i Oslo. Vi har kjent hverandre siden vi var elleve år og var på en CISV-fredsleir i rosenes by, Molde. Ragnhild er en av de menneskene jeg kjenner som er skikkelig flink til å tenke utenfor boksen, sette ting sammen slik at det kommer nye mønstre og stille litt annerledes spørsmål. Da vi var yngre, var hun en kløpper på å finne på de beste practical jokes’ene som vi gjorde på lederne våre, de mest populære guttene, osv.

I dag er Ragnhild utdannet innenfor tjenestedesign og -arkitektur, og jobber med sosialt entrepenørskap. Sjekk ut prosjektet Medarbeiderne som Ragnhild jobber med nå.

Tør du å være med på Oslo Sustainability Jam? Det tror jeg ikke Ragnhild og jeg hadde tørt som 11-åringer.
Tør du å være med på Oslo Sustainability Jam? Det tror jeg ikke Ragnhild og jeg hadde turt som 11-åringer.

Hva er en jam?

Jam er et globalt konsept som går ut på at man samler en gruppe mennesker i 48 timer, og gir de en utfordring. I oktober skal temaet være bærekraft. Temaet er det sammen for alle jammene som skjer på samme tid rundt om i verden, og blir jobbet med i mindre grupper. Det er dermed duket for ulike typer innovativ tenkning, idémyldring, service design og gruppearbeid.sustainability jam 2012_46Jam’en varer en helg. Man blir kjent på fredagen, og utvikler et konsept på lørdag og søndag. Det avsluttes med at man presenterer konseptet sitt for en jury på søndag. Her kan du lese mer, og her kan du melde deg på.

Sjekk også ut denne vidoen som gir deg en god stemingsrapport fra 2012 Oslo Sustainable Jam.

Noen ganger kan jeg føle meg litt pessimistisk, men da hjelper det ofte å møte nye, spennende folk som har litt andre inngangsporter til en utfordring enn det jeg selv har. Håper du melder deg på i dag!

Legg gjerne igjen en kommentar under om du allerede har deltatt på en jam og har lyst til å dele dine erfaringer!

Leave a Reply