Rødbetecarbonara

FullSizeRender-47

I posen fra Kooperativet fikk Andrea en pølselignende rødbet. Av den måtte det bli en pastasaus. Her er historien om hvordan det gikk til.

     FullSizeRender-41

Vi skulle ha oss en riktig lesefredagslunsj. Da gjelder bare varmmat. Andrea bladde opp i den gode gamle hybelkokeboka hun fikk av bestemora si da hun var atten år, og smelte sammen en ostesaus etter alle kunstens regler.

FullSizeRender-40

I studentkokeboka er ostesausen en deloppskrift til spagetti carbonara, men vi har jo vært veggiser i mange år – og har i alle fall ikke tenkt å spise bacon nå som verdens helseorganisasjon har vurdert det som like helseskadelig som både sigaretter og arsenikk! Vi sprita opp sausen med å tilsette litt økologisk kuparmasan fra Kooperativet istedenfor plain-Jane Gaudaen.

FullSizeRender-43

FullSizeRender-44

Vi ville heller helle på med høstens grøde – deilige rødbeter fra Kooperativet, fullspekka av kostfiber, folat og kalium. Det er noe annet enn baconkreft det. Det går også an å gjøre sausen vegan ved å bruke olje, vegetabilsk melk og næringsgjær istedenfor  smør, ost og melk.

FullSizeRender-45FullSizeRender-46

Etter man har tatt rødbetene oppi sausen kan den bare stå og koke under sporadisk omrøring til rødbetene er møre. Etterhvert som de slipper mer og mer saft ut i sausen blir rosafargen bare mer og mer intens. Kok opp favorittpastaen din og tilsett en liten dæsj med balkongdyrka persille på toppen. Den grønne komplementærfargen gjør rødbetecarbonaraen enda mer crazyrosa, og deg hakket mer mett. Etter en sånn lunsj er man garantert klar for nye lesetokter.

Leave a Reply