Om å gå sammen for klima

cover photo_klimamarsjI morgen arrangeres Folkets klimamarsj over hele landet. Ta deg turen for å få lufta noen følelser og sluppet fri maktesløsheten. Fremover vil mye handle om klima og du kan følge oss og mange andre på #COP21Nor.

Noen ganger kjenner vi bekymringene i panna, magen og skuldre. Om det er et nyhetsinnslag, en artikkel, en bok eller når bestefar forteller hva som var vanlig før. Det er ikke det at vi skal tilbake til slik ting var før, men vi frykter at snart vil vi ikke kunne snakke om hva som er vanlig. Været vil være for varierende, og stadige flere flomvarsler og runder med ekstremvær vil tåkelegge «normalen».

Bloggen er en fin måte å jobbe konstruktivt, ta tak i ting i hverdagen, skrive for å inspirere. Skrive for å føle at vi gjøre en forskjell. Det driver vekk bekymringene, følelsen av maktesløshet og angsten.

På lørdag er det tid for å gjøre noe fysisk for klimaet. Vi skal ut og gå. Sammen.

Vi nærmer oss klimakonferansen COP21 i Paris med stormskritt. Det er kritisk å få på plass en bred, ambisiøs og forpliktende klimaavtale i Paris. Livsviktig for noen. For å markere dette arrangeres derfor «Folkets klimamarsj»på lørdag over hele landet.

I Oslo begynner det kl. 13.00 med oppstart foran Jernbanetorget. Et hav av små og store organisasjoner og enkeltpersoner er med, og arrangementet er i regi av «Klimavalgalliansen».

En av de største klimamarsjene skulle være i Paris. Den er dessverre avlyst grunnet den overhengende faren og tragedien parisere og franskmenn opplever i disse dager.

Vi skal gå for dem også. Kom deg ut, gå av deg frustrasjon, maktesløshet og sinne . Kjenn på følelsen av å delta på noe større. Bli inspirert. Vis at du er opptatt av verden, framtiden og menneskene som skal leve der. Gå i klimamarsj.

Husk at politikerne som skal til Paris er der på vegne av oss, folket som valgte dem. På lørdag kan vi vise at klima står høyt på dagsorden for veldig mange. Klimamarsjen arrangeres over hele verden samtidig på lørdag. Så vi sees!

Sjekk ut facebook eventen her for mer informasjon: https://www.facebook.com/events/1055166911212876/

folkets klimamarsj1

På innsiden
Vi i Grønne jenter er så heldige at en av oss, Johanne, deltar på den internasjonale klimakonferansen COP21 i Paris som en del av den norske forhandlingsdelegasjonen. Johanne, som til vanlig jobber i Naturvernforbundet, skal representere det norske sivilsamfunnet.

Hennes dagligliv under forhandlingene kan du følge på vår Instagramkonto @gronnejenter og Twitter @gronnejenter og følg med på #COP21Nor for seriøse og litt useriøse oppdateringer fra Paris. Hvordan komponerer man en dagens outfit når det er stor sannsynlighet for at man går forbi Obama og Ban-ki Moon i gangen? Vi håper jo at vår store klimahelt Leonardo DiCaprio dukker opp i gangene på konferansesenteret. Sa noen selfie?

Ellers vil vil anbefale vår gode venn Jenny Jordahl sin tegneserie Jennys Planet. Hun tegner hennes opplevelser fra COP21 som helt fersk deltaker i virvaret av forkortelser og lange møtedager.

For de mer seriøse og hardcore klimaoppdateringene følg Naturvernforbundet, Spire, miljømagasinet Putsj, eller Nrk Klima.

Leave a Reply