Spiselige julegaver: Syltet rødløk

syltet rødløkHar du grønnsaker liggende i kjøleskapet du ikke vet hva du skal med? De begynner kanskje å bli litt myke og smålig brune? Her er tipset som skaffer deg god samvittighet og fantastiske julegaver.

Jeg har blitt hektet. De siste ukene har jeg sylta løk, fennikel, kål og agurk. Jeg sjekker kålen min hele tiden. Ser på fargen på løken og gleder meg til å finne ut av hvordan man kan bruke den. Jeg tenkte at jeg må jo dele mine erfaringer fra denne syltingen slik at andre også kan dra nytte av det.

De gjør seg godt til bruk hjemme og som julegaver, så her er første del av «Siri sylter kjøleskapet til jul».

Syltet rødløk
Denne ideen fikk jeg fra denne oppskriften fra Julies matblogg (en matblogg jeg virkelig digger). Det er den berømte tacoløken som plutselig er blitt så populær. Jeg scoret ihvertfall innetier hos mine venner når jeg invitererte til taco og slang løken på bordet. Du trenger:

2-3 rødløk
1 knoll ingefær
1 chili
1 dl hvit eddik
2 dl vann
3 ss sukker eller honning

Slik gjør du det:
Først og fremst er det viktig å desinfisere glassene du bruker. Både lokk, glass og gummistrikk. Enten koker du glassene i varmt vann, eller sett de inn i ovnen et par minutter på 200 grader.

Kutt opp rødløken i to og del deretter løken i tynne skiver. Skjær deretter ingefæren og chilien i skiver.

Kok opp vann, eddik og sukker/honning, tilsett deretter ingefær og chilien etter at dette har kokt opp. Dytt rødløken ned i det desinfiserte glasset og hell laken over etterpå.

Sett på lokket, og snu glasset på hode. La det avkjøle seg før du setter det inn i kjøleskapet. Dette holder seg i flere uker. Sykt godt til taco og på brødskive med leverpostei.

Det skal sies at jeg kun har prøvd dette en gang, så kom gjerne med deres tips til hvordan man sylter rødløk på en god måte. Har noen av dere erfaringer å dele med oss?

One thought on “Spiselige julegaver: Syltet rødløk

Leave a Reply