Spiselige julegaver: Syltet fennikel

Fennikel
Rester etter søndagsmiddagen? Her er julegavetipset som gir deg full score hos svigermor.


Jeg har blitt hektet. De siste ukene har jeg sylta løk, fennikel, kål og agurk. Jeg sjekker kålen min hele tiden. Ser på fargen på løken og gleder meg til å finne ut av hvordan man kan bruke den. Jeg tenkte at jeg må jo dele mine erfaringer fra denne syltingen slik at andre også kan dra nytte av det.

De gjør seg godt til bruk hjemme og som julegaver, her er andre del av «Siri sylter kjøleskapet til jul».

Syltet fennikel

Denne googlet jeg meg fram til. Jeg hadde en stakkarslig fennikel liggende i kjøleskapet etter en bedre fiskemiddag, og ettersom syltefeberen var over meg var det ikke annet enn å sylte den også. Jeg mikset og trikset litt mellom forskjellige oppskrifter. Du trenger:

1-2 fennikel
3-4 fedd med hvitløk
2 ts sennepsfrø
1 chili
0,5 dl hvit eddik
0,5 dl hvitvins eddik
2 dl vann
3 ss sukker eller honning

Slik gjør du det:
Først og fremst er det viktig å desinfisere glassene du bruker. Både lokk, glass og gummistrikk. Enten koker du glassene i varmt vann, eller sett de inn et par minutter på 200 grader.

Kutt opp fennikelen i små skiver. Vask og rens den. Skjær deretter chilien i skiver og knus 3-4 hvitløks fedd med knivbladet.

Kok opp vann, eddik, hvitvins eddik, sennepsfrø og sukker/honning, tilsett deretter hvitløk og chilien etter at dette har kokt opp. Dytt fennikelen ned i det desinfiserte glasset og hell laken over etterpå.

Sett på lokket, og snu glasset på hode. La det avkjøle seg før du setter det inn i kjøleskapet. Dette holder seg i hvertfall i  to uker.

3 thoughts on “Spiselige julegaver: Syltet fennikel

  1. Jeg merker jeg umiddelbart blir litt skeptisk. Elsker syltede agurker og rødbeter, men andre ting som løk er jeg ikke veldig positiv til. Har du rukket å smake den syltede fenikkelen enda? Jeg har en døende fennikel i kjøleskapet mitt også, men jeg vil være helt sikker på at det blir vellykket før jeg legger tid i fenikkelforedling

  2. Hei Andrea! Nå har jeg samlet søndagsfrokostgjengen og vi har alle smakt på den syltede fennikelen. Den ble veldig bra! Den fikk en veldig fin sødme og syrlighet, og ikke overpreget anissmak. Den fikk prøve seg på toppen av en brødskive med leverpostei. Jeg ser umidellbart for meg dette til f. eks potetmos og pølser, eller i en salat for å friske opp. Så jeg vil absolutt anbefale å putte fennikelen på glass og la det stå til :) Beste hilsen Siri!

Leave a Reply