Jeg fortsetter syltingen av kjøleskapet. Denne gangen tar jeg for meg grønnsaken som er godt til nesten alt. I hvertfall på brødskiva, nemlig agurk! Alle setter pris på et glass sylta agurker. Her tipset som skaffer deg god samvittighet og en fantastiske julegave.
Tredje del av «Spiselige julegaver» gir deg en amatørs guide til agurksylting.
Syltet agurk
Denne gangen har jeg også mikset og trikset litt mellom forskjellige oppskrifter. Du trenger:
1-2 agurk
Saltlake:
100 g salt per 1 liter vann
Lake:
3-4 ss sennepsfrø
en bunt dill
1 dl hvit eddik
4 dl vann
2 dl sukker
Slik gjør du det:
Skjær agurken i skiver, og legg de på et glass med saltlake i ett døgn. Etter ett døgn tar du ut agurkskivene og skylder de.
Kok opp ingrediensene til laken, og la den avkjøle seg.
Desinfisere glassene du bruker. Både lokk, glass og gummistrikk. Enten koker du glassene i varmt vann, eller sett de inn et par minutter i ovnen på 200 grader.
Dytt agurken ned i det desinfiserte glasset og hell laken over etterpå.
Sett på lokket. La det avkjøle seg før du setter det inn i kjøleskapet. Vent et par døgn før du bruker de, syltede agurker kan vare i flere måneder.
Hei. skal saltlaken være varm når den has på agurken?
Vet ikke om den må, jeg tror min var sånn halvvarm, altså ikke kokvarm, men temperert! :)
Hei!
Noen gode tips til diabetiker-spiselige-gaver?