Spiselige julegaver er alltid en slager. Her viser vi deg den enkle kunst å forvandle dvaske grønnsaker til julegaver med stor suksess.
Det lå fire dvasne rødbeter i kassa i kjøleskapet, som har ligget der litt for lenge. Det er rester fra tidligere Kooperative-poser, som jeg rett og slett ikke har fått brukt opp. Flaks for meg at rødbeter holder seg særdeles bra OG er perfekte å sylte til jul. Dette er en del av den obligatoriske prosessen: “Siri sylter kjøleskapet til jul».
Syltet rødbet
Dette er super enkelt. Du trenger:
ca. 0,5 kg rødbeter
3 dl vann
1 dl hvit eddik
1 dl sukker
2 ss karve
Slik gjør du det:
Først og fremst er det viktig å desinfisere glassene du bruker. Både lokk, glass og gummistrikk. Enten koker du glassene i varmt vann, eller sett de inn et par minutter i ovnen på 200 grader.
Kok deretter rødbetene til de er møre. Det kan ta fra 10 – 30 minutter, avhengig av størrelsen på rødbeten. Når rødbetene er møre, skyll de i kaldt vann og ta av skallet.
Kok opp vann, eddik, sukker/honning og karve.
Kutt opp rødbetene i passene størrelse, jeg delte de først i fire og deretter skivet jeg de opp.
Dytt deretter rødbetene ned i det desinfiserte glasset og hell laken over etterpå. Sørg for at rødbetene blir dekket av laken.
Sett på lokket. La det avkjøle seg før du setter det inn i kjøleskapet. Kan spises etter 2 dager, holder seg opp til ett år.
Hei!
Fantastisk mange spennende oppskrifter. Nå fikk jeg innspirasjon. Takk