DYI: Fifty shades of grey-skatoll 

Fiftyshadesofgrey_skatollI høst ble jeg voksen. Jeg flyttet inn i kjøpt leilighet sammen med kjæresten min, og ut av kollektiv. Plutselig trengte jeg flere møbler. Nå skulle en hel leilighet fylles, ikke bare et lite soverom. Og plutselig er ble jeg mer opptatt av at det ser fresht ut i hjemmet. Merkelige greier.

Heldigvis for ei som prøver å leve grønt finnes det mange flotte brukte møbler. Og med litt kreativitet kan også de slitte arvemøblene bli freshe nok for vårt nye hjem.

Jeg har arvet en hel del fine møbler. Ganske mange fra mammas tante, Marry. Hun hadde veldig god smak. Jeg har også arvet noen kommoder fra bestemor og bestefar. Og så var det dette skatolett i teak da, som mammas onkel hadde i huset sitt.

IMG_3950
Flytting er ganske my kaos. Her er kjæresten min, Øyvind, i vår nye leilighet på flyttedagen.

Skatollet hadde begynt å få litt sprekker i skuffene, så noe måtte gjøres. Løsningen ble malingspann og kost. Slik gjorde jeg det:

  1. Jeg vasket skattollet godt
  2. Jeg la akryl i flere omganger i sprekkene, og sørget for at det ble jevnt
  3. Jeg grunnet med et lag oljebasert, hvit grunning
  4. Deretter malte jeg tre-fire lag med de ulike fargene!

Vips, så hadde skatollet fått et freshere og mer moderne preg. Om det ikke ble helt 50 gråfarger, så synes jeg i alle fall at to gråfarger og hvitt gjorde seg godt.

Skatollet er ikke det eneste møbelet jeg skal pusse opp til den nye leiligheten. Stay tuned, det kommer mer i “bo brukt”-serien. 

3 thoughts on “DYI: Fifty shades of grey-skatoll 

  1. Neeei… ikke mal teakmøbler, sett dem heller i stand sånn som de var ment å være! Ta vare på historien. De mister personlighet og særpreg når man maler dem i IKEA-møbelfarger.

  2. Takk Karoline! Og Aud, jeg er helt enig. Teak er nydelig som teak. Jeg har noen andre teak-møbler fra 60-tallet som er veldig fine – de skal absolutt ikke males, men få tilbake sin glød med litt pussing og olje (jeg skal forresten blogge om dette også). Men dette skatollet visste jeg altså ikke hvordan jeg kunne freshe opp. På skuffene var det kun tynne plater i teak og disse hadde begynt å sprekke. Så pussing ville ikke ha hjulpet. Har du noen tips til hva man da kan gjøre hvis man ikke vil male i et slikt tilfelle? Hilsen Kari-Anne

Leave a Reply