Taco er en sikker vinner, og denne vegetar-varianten er jeg spesielt glad i. Anbefales å lage midt i uka, for å framkalle helgefølelsen.
2016 er FNs år for belgfrukter. Belgvekster (linser, erter, bønner etc) er rike på protein, og er derfor et sunt alternativ til kjøtt. I tillegg sparer du kloden for CO2 utslipp, og er med på å tilføre jorda nitrogen. Belgfrukter binder nemlig nitrogen fra lufta, noe som gjør avlingene mer næringsrike og reduserer behovet for kunstgjødsel. Vinn-vinn!
I oppskriften under har jeg ikke presisert mengder for de ulike ingrediensene – føl deg fram! Noen digger grønn paprika og vil ha mye av det, andre er mer gira på mengder med sopp.
Sopp- og bønnemiks
Sopp (f eks champignon eller aromasopp)
Gul løk
Hvitløk
Sorte bønner
Grønn paprika
Krydder (spisskummin, røkt paprika, røkt chili/choipotle og koriander)
Fremgangsmåte: Stek soppen på middels varme til den har en gylden farge, enten i smør eller olje. Smak til med krydder. Tilsett deretter hakket løk og hvitløk. Nå er det klart for bønner, grønn paprika i små biter og vann (mengde kommer an på hva slags konsistens du liker).
Avocadosalat
Avocado
Ananas
Rødløk
Frisk koriander
Cherrytomater
Alt kuttes opp i passe store biter ("gaffelstørrelse"). Smak til med saften fra en lime. Vegetacoen serveres med lefser og rømme. Er du skikkelig hard-core, så kan du gå for hjemmelagde maismel-lefser, se eksempel på oppskrift her. Bon appétit!
Dette så skikkelig godt ut! Vil definitivt prøves til helgen eller neste uke :) NAM
Håper det smaker, Elisabeth, – og si gjerne ifra om du har tips til forbedring! Hilsen Marte i Grønne jenter