Nyttårsforsettet

kajakk_zlata_800pxDet er alltid tid for å sette seg noen mål for året. Eller bare ett mål som du prøver å nå med all din viljestyrke.

Har du hørt noen fortelle om sine forsett for året 2016? Eller om noen som allerede har brutt sine nyttårsforsett? Huff, jeg håper ikke det. Jeg føler at første uka av 2016 var full av reklamer og nyhetsforsider om hvordan du kan kvitte deg med kiloene på 1-2-3, starte det nye treningsregimet eller unngå samlivsbrudd.

Jeg har aldri vært noe særlig fan av nyttårsforsetter; hvorfor sette seg mål når du våkner dagen etter en veldig lang fest? Men jeg liker egentlig tanken på at man skal prøve å endre på noe man ikke er helt fornøyd med. Omvendt kan man også tenke på det man blir glad og lykkelig av, og bestemme seg for å gjøre mer av det.

Jeg blir ganske glad av å reise med tog. Her på vei hjem fra en helg i Køben.
Jeg blir ganske glad av å reise med tog. Her på vei hjem fra en helg i Køben.

Så, inspirert av Malins forsøk om å leve på verdensgjennomsnittet (bloggpost kommer!), Siri og Ninas sykkeltur gjennom deler av Europa, Andrea og Marlene sin tog- og busstur til Russland og generelt av de andre Grønne jentene, bestemmer jeg meg for å kutte ned på flyreisingen i 2016. Der har du ett stort og viljesterkt mål.

Flyreiser er en av de største kildene til klimagassutslipp, og innenriks flytrafikk står for omlag 2,6 prosent av det totale klimaregnskapet. Tar man med alle flyturene jeg og du tar til utlandet, blir utslippene enda høyere. Heldigvis er det ikke så vanskelig å komme seg rundt uten fly, det finnes jo tog, båt, sykkel og ikke minst, buss! Reisen tar jo lenger tid, men det er jo en del av opplevelsen. Jeg skal prøve å ikke kutte ned på reiser, men heller reise litt annerledes!

Stay tuned til hvordan jeg skal komme meg ned til den årlige sommerferien i Bosnia uten å hoppe på det første flyet fra Gardermoen.  

bosnia_collage
Hvordan oppleve dette, uten å fly? Det blir den store nøtta å knekke i 2016.

Leave a Reply