Vintersykling extreme

Kari-Anne har aldri vintersyklet før. Hvordan går det når Andrea sender henne utfor Oslos bratteste bakke? 

Det er mange gode grunner til å sykle, også om vinteren. En av grunnene er at luftkvaliteten i de store byene i Norge da blir spesielt dårlig.

Den siste uka har vi kunne lese mye i mediene om luftkvaliteten i Oslo. Flere mennesker med hjerte- og lungeplager dør få dager etter at luftforurensningen i Oslo har vært ekstra høy. Det slår en ny rapport fra Folkehelseinstituttet, Statens vegvesen og medisinsk fakultet ved Universitetet i Oslo fast.

Grønne jenter vil gjøre sitt med dette problemet og oppfordrer flere til å vintersykle. Det hjelper på luftkvaliteten om  flere sykler og færre kjører bil. Og så er det også bra for deg og din helse. Og for klimaet!

Med tipsene fra Andrea og prøvekjøringen til Kari-Anne er det kanskje flere som tør å våge seg utpå?

 

Leave a Reply