Grønn og skjønn på samme tid?

Kan man være grønn og skjønn på samme tid? Grønne Jenter tok turen til Fretex på Alnabru for å samle klær til en grønn motevisning. Resultatet kan du se i denne filmen. 

I fjor fikk Grønne Jenter støtte fra Miljødirektoratet til å utforske nye måter å kommunisere miljøvern i hverdagen gjennom filmproduksjon. Og i dag er vi stolt av å presentere den første filmen i denne serien. Den handler om miljøvennlig mote. Siri og Zlata besøkte sorteringsanlegget til Fretex på Alnabru for å finne klær til en motevisning vi hadde på DogA.

Hvorfor er gjenbruk av klær viktig i miljø- og klimasammenheng?
I følge SSB økte importen av klær og tilbehør fra 51.021 til 82.003 tonn mellom 1995 og 2011. På den tiden har også mengden tekstilavfall fra private husholdninger nesten fordoblet seg. For hver kilo tekstil som blir gjenbrukt sparer vi 2500 liter vann, 0,5 liter kjemikalier og 11 kilo CO2.

Hver uke fremover kommer Grønne Jenter  til å publisere en av våre filmer om miljøvennlig hverdag. Filmene er produsert av Differ Media.

 

 

One thought on “Grønn og skjønn på samme tid?

Leave a Reply