Slik bruker du menskopp

I andre episode av GJ-TV har vi laget en aldri så liten “Menskopp-tutorial”. Siri guider deg igjennom hvorfor og hvordan man bruker menskopp og viser at det faktisk ikke er så rart som man først tenker.

I fjor fikk Grønne Jenter støtte fra Miljødirektoratet til å utforske nye måter å kommunisere miljøvern i hverdagen gjennom filmproduksjon. Denne gangen er det avfallet fra bind og tampongindustrien som settes i fokus, og hvordan du selv kan være med på å bidra til å redusere ditt forbruk. Nemlig gjennom bruk av menskopp.

Menskopp er et enkelt, rimelig og miljøvennlig alternativ som slett ikke er så rart som man kanskje skulle tro.

Vi kvinner bruker og kaster omkring 11.000 bind og tamponger hver i løpet av livet. På verdensbasis snakker vi 100 milliarder brukte bind og tamponger hvert eneste år. Det er mye avfall.

Marte har skrevet om hvor fantastisk menskopp faktisk er tidligere. Vi tenkte at vi burde følge opp det særs populære innlegget med en instruksjonsvideo rett og slett.

Hver uke fremover kommer Grønne Jenter  til å publisere en av våre filmer om miljøvennlig hverdag. Filmene er produsert av Differ Media.

3 thoughts on “Slik bruker du menskopp

  1. Menskopp er genialt! det burde alle jenter fått gratis på ungdomsskolen slik som de får gratis bind og tamponger i helseundervisninga! Da jeg prøvde menskopp for første gang, tenkte jeg hvorfor har jeg ikke gjort dette før!?

  2. Helt enig! Jo tidligere man får vite om dette jo bedre, har gått altfor mange år allerede uten å vite om dette! Det å ha mensen blir så sinnsykt mye enklere med menskopp.

  3. Så fint at det endelig snakkes om menskopper i Norge nå! Jeg har brukt det et år nå, og kommer aldri til å gå tilbake. Det er så kjekt at jeg nesten glemmer at jeg har mensen. Det eneste kjipe med menskopp er at man må lære å bruke den! Hett tips er å sjekke videoer som denne: https://www.youtube.com/watch?v=ZufVZh39mns
    Der er det mange gode tips til hvordan man unngår at menskoppen lekker.
    RubyCup gir bort menskopper til unge jenter i Øst-Afrika, og det har hatt en enorm påvirkning på deltakelse i skolen. Skikkelig fint å støtte et sånt prosjekt samtidig som man sparer penger, òg miljøet!

Leave a Reply