Grønne Jenter tester: Grønne sjampoer

fellesfoto
Det er et utall av miljøvennlige, økologiske og “grønne” sjampoer der ute. Vi  har testet noen av dem og guider deg gjennom sjampojungelen!

Sliter du med å finne en riktig sjampo for din hodebunn og tenker at økologiske sjampoer kan være verdt å prøve? Vel, frykt ikke! Vi i Grønne Jenter har brukt oss selv og våre hodebunner som prøvekaniner for din skyld og gir deg et knippe sjampoer som vi liker og ikke liker.

testerne

Testerne i denne omgang er Malin, Marlene, Zlata, Marte og Johanne.

For at dette innlegget ikke skal bli altfor langt, så går vi ikke inn på ingrediensene i detalj og merkingene på økologiske produkter. Vi presiserer at alle jentene testet sjampoene helt til de var tomme. (bruk og kast er ikke helt vår greie).

Du kan lese vår guide til økosminke her og våre 10 tips til miljøvennlig kosmetikk her.

Marlene

marlene sine sjampoer

 1. Jason Pure Natural shampoo for dry hair
  Denne er kjøpt på Røtter, og koster over 100 kroner. Den inneholder ikke parabener, Soudium Lauryl/Laureth sulfater eller ftalater. Sjampoen føltes veldig lett og forfriskende for hodebunnen. Den luktet veldig godt! Men jeg tror ikke jeg kommer til å kjøpe den igjen fordi jeg synes at håret ble fortere fett enn når jeg bruker andre sjampoer.
 2. Korres shampoo against dandruff and dry scalp with Laurel and Echinacea
  Denne er kjøpt på Vita og koster 120 kroner. Den er ikke økologisk, men inneholder ingen parabaner eller ftalater, men inneholder Soudium Laureth sulfat. Jeg synes den fungerer fint for tørt hår, og gjør at jeg kan gå tre dager uten å vaske håret. Vanligvis vasker jeg det annenhver dag, så det er kult! Av de to er jeg mest fornøyd med Korres.

Johanne
johanne_yarok

 1. Yarok Shampoo – Feed your volume
  Denne er kjøpt hos frisør og koster mellom 130 og 300 kroner (avhengig av størrelsen på flasken) Den er økologisk og inneholder naturlige ingredienser og er heller ikke testet på dyr.Jeg er superfornøyd med denne økosjampoen for mitt vintertørre hår. Jeg har sånn hår som trenger forskjellige sjampo for hver årstid, så nå i vinter har jeg prøvd denne. Jeg synes den gir masse næring og jeg føler selv mitt litt fete hår blir helt rent.

 Marte

DSC_0031

 1. Einerlåg sjampo – original (Lorentzen naturprodukter)
  Dette er en sjampo med ekstrakt fra viltvoksende einer og einerbær. Jeg må innrømme at jeg ble fristet til å teste ut denne fordi einerbær minner meg sånn om ferier på familiehytta i Valdres – der er det tett mellom einerbærbuskene! Og jeg elsker lukten. Nok om det. Jeg har langt, krøllete hår som lett blir tørt – særlig i tuppene. Er godt fornøyd med denne sjampoen og synes den gjør håret rent og skummer greit. Har også testet balsam-versjonen i samme serie, og den ga litt for lite fuktighet til mitt hår – men kan godt hende at den passer fint til noen med litt mindre tørt hår. Et ekstra pluss er at det dufter ekstra godt i dusjen med disse sjampoene! Jeg kjøpte både sjampo og balsam på Røtter i Oslo for litt under hundrelappen per flaske. God valuta for pengene, synes jeg.DSC_0030
 2. Dr. Organic Bioactive Haircare – Organic Moroccan Agran Oil Shampoo & Conditioner
  Disse kjøpte jeg på helsekostbutikken Life for litt over hundrelappen per flaske. Jeg kjente ikke Dr.Organic-merket fra før av, og min første tanke var vel egentlig at dette kanskje var et litt useriøst amerikansk merke som kanskje luktet litt grønnvasking. Jeg tenkte å sjekke om jeg fant den på Skindeep databasen, men der var den dessverre ikke. Uansett, både sjampo og balsam har fungert godt på håret mitt, selv om jeg kunne ønske at balsamen var enda mer fuktighetsgivende. Det kan hende at jeg stiller litt for høye krav til balsamene, og at håret mitt egentlig trenger ganske hyppige fuktighetskurer. Sjampoen skummet veldig godt, og jeg likte også lukten på både sjampo og balsam (selv om Einerlåg nok er en favoritt).

Zlata
sjampo testing_800px

 1. Scent Free Shampoo fra Green People
  Denne ble kjøpt på Vita, pris ca 150 kroner. Økologisk sjampo med ca 82% økologiske ingredienser. Dette sier de selv (se på nummer H004 Organic Base Shampoo-200 ml) Den passet ikke helt til mitt hår, siden håret mitt er ganske langt og tykt. Sjampoen skummer lite så ble det vanskelig å vite når jeg hadde fått ut alt sammen. Hadde en fin effekt på min sensitive hodebunn i starten, men siden det ble vanskelig å vaske ut, ble det også mye sjamporester i hodebunnen. Men vil tro denne passer bedre for folk med kortere hår og sensitiv hårbunn.
 2.  Urtekram Tea Tree Shampoo,
  Denne er kjøpt i helsekost butikk i Sverige, pris ca 100 NOK for 500 ml, så veldig bra pris! Veldig drøy og god økologisk sjampo med 14% økologisk sertifiserte ingrendienser. Passer for veganere og skummer godt! Funket veldig fint til min sensitive hodebunn fordi tea tree olje er antiseptisk, men har i det siste ikke fungert så godt da jeg ender opp med hår som ser og føles fettete selv ETTER hårvask. Malin advarte meg mot tea tree olje fordi det har også uttørkende effekt på hud og hodebunn. Tror denne passer best til av og til bruk . Særlig hvis man har sensitiv og tørr hodebunn som ofte blir full av sår, sånn som meg. Den er sykt drøy da, tror jeg begynte å bruke sjampoen i februar og har fortsatt 200 ml igjen.
 3. Aveda Shampure Shampoo
  Denne fikk jeg i gave, men tror den koster rundt 200 kroner hos frisør. Økologisk, men ulik grad av ingredienser for ulike produkter. Sier selv at ingrediensene er naturlige. Sjampoen inneholder ikke parabener eller sulfater. Egentlig veldig fornøyd med denne sjampoen, skummer godt og gir glansfullt hår og var ganske drøy. Luktet veldig godt. Denne prøver jeg igjen, men tar varianter for sensitiv hodebunn. Tror den eneste avskrekkende med denne var prisen.
 4. Korres shampoo against dandruff and dry scalp with Laurel and Echinacea (samme som Marlene)
  Ikke økologisk, men 83% naturlige ingredienser og ingen parabener og ftalater. Inneholder Sodium Laureth Sulfat som gir en skummende effekt, men dette kan irritere hodebunnen og hud.  Så siden jeg har en sensitiv hodebunn sluttet jeg å bruke den, siden den ikke hjalp på kløen eller irritasjonen i hodebunnen. Egentlig ganske dumt at en sjampo som skal hjelpe mot tørr hodebunn inneholder ingredienser som kan irritere hud.

Malin

malins

 1. Urtekram Rose shampoo og balsam (sponset)
  Jeg er usikker på prisen, siden jeg fikk den av produsenten for testing. Kan kjøpes på helsekost. Liker at den er sertifisert av både er EcoCert og Svanemerket. Syns både shampooen og balsamen funker bra, selv for oss med langt og tørt hår. Den har litt for intens roselukt for noen med ømfintlig nese, som meg selv.
 2. Yves Rocher – I love my planet Shampoo
  Det er litt artig at man kan kjøpe miljøsertifiserte produkter via postordre. I forhold til andre miljøvennlige shampooer jeg har testet er denne veldig billig, koster rundt 49 kroner på nett.. Så like billig som de på Super’n. Jeg syns den fungerer overraskende bra, men dessverre finnes det ingen balsam i samme serien. Lukten er litt for intens, og av og til føles det som om man vasker håret i grønnsåpe.
 3. The Organic Pharmacy Apricot & Chamomile Shampoo og Balsam
  Denne er egentlig laget til barn, men siden jeg er ganske allergisk mot mye kosmetikk og parfyme valgte jeg denne likevel. Den lukter mildt og godt. For mitt huldrehår funket den dessverre ganske dårlig. Det så konstant fett ut. I tillegg er den ekstremt dyr, 280 kroner for 100 ml.

Håper dette hjalp litt med navigasjonen i sjampojungelen. Tips oss gjerne om sjampoer og balsamer dere vil at vi skal teste!

Alle bilder tatt av Grønne Jenter, unntatt bildene av sjampoene testet av Malin. Disse er hentet fra nettsidene til produsentene.

10 thoughts on “Grønne Jenter tester: Grønne sjampoer

 1. Prøv urtekram sin brown sugar shampoo! Den er litt vanskelig å få tak i, men definitivt den beste sjampoen jeg har kommet over. Kan bestilles på Etikken når de har den på lager:)

 2. Jeg har prøvd Weleda Calendula Shampoo & Body Wash, også egentlig for baby, men den kan jeg anbefale. Behagelig lukt, (ikke for sterk eller påfallende), renser godt og inneholder biodynamisk dyrket ringblomst.

  http://www.ellos.no/weleda/calendula-schampoo-body-wash-200ml/505593?selArt=781760&extcmp=01_NO_SEM_G4&LGWCODE=781760;87173;4797&gclid=Cj0KEQjwiKS3BRCU-7XQ75Te3NoBEiQAA2t_xDwb5h0fn5cInXJdIzdinxnpzKicbHPqt_ZNg5nfgKcaAg0e8P8HAQ&gclsrc=aw.ds

 3. Hva med sjampoer (og annet) fra lush? og ev kremfresh (vet ikke om de har så stort utvalg, men det de har er vel ganske bra. Selv bruker jeg mye fra lush, jeg kjøper via nettet. Deosticken er fantastisk! Lite emballasje og noe for enhver. De bruker parfyme, men det er jo koselig og.

 4. Hei Bente. Takk for din kommentar. Produktene fra Lush er nok ikke det verste du kan bruke, men det kan ikke anbefales som miljøvennlig kosmetikk. Når jeg har gått gjennom produktene deres er det noen av dem som er helt OK, mens andre inneholder ingredienser som kan være allergifremkallende, kreftfremkallende eller hormonforstyrrende.

  Hilsen Malin i Grønne Jenter

 5. Tusen takk for hjelp! Man får bare en liten knekk når det meste er det noe rare greier i. Burts bees hadde jo skadelige stoffer i babyoljen, jason var det og noen greier med. Palmeolje? Husker ikke. Og jeg som likte det merket også. Er Yves Rocher bedre enn Lush? Jeg skulle ønske jeg var like god til å lese innholdsfortegnelsen som deg, men det er så mye forskjellig at man gir opp til slutt. Det er vel det produsentene vet. Ting kan ha fler forskjellig navn, så man blir litt lei.Har du noe råd om hvor jeg finner en god liste over nei-ingredienser så jeg kan prøve å lære meg dette selv, og ikke plage dere grønne jenter, hele tiden?

 6. Hei! Så bra innlegg. Jeg vil bare tipse om en ting ang sulfater. For jeg ser at dere kommenterer om bl.a. Jason Pure at håret fort oppleves fett. Dette kan være fordi det en sulfatfri sjampo. Det er sulfater som fjerner silikonrester fra andre produkter, så når man skal begynne å bruke sulfatfrieprodukter, så må man først en siste gang vaske håret med en sjampo som inneholder sulfat, også etterpå slutte å bruke produkter som inneholder silikon (og det er overraskende mange!)

Leave a Reply