Ut i helga? Her er tre tips

Det nærmer seg påske og flere legger planer for å komme seg ut og opp i fjellet. For noen, er faktisk den terskelen litt høy for å dra ut på tur. Vi har tatt med oss vårt friluftsalibi; eventyrer og turentusiast Malín på tur slik at hun kan gi oss en slags “friluftsliv for dummies” introduksjon. Å komme seg ut er godt for kropp, sjel og miljøengasjement.

2015 var friluftlivets år, og vi tok med oss en fin jentegjeng og dro opp i Maridalen for å sove ute. Siri og Kari-Anne er kanskje ikke like erfarene som Malín og trengte derfor litt veiledning. Her er Malíns tre tips:

1. Alliér deg med med en erfaren venn

Har du en venn som tilbringer mye tid ute på tur? Spør om å få bli med. Som regel er folk alltid glad for å dele av det de selv har lært. Også er det fryktelig hyggelig med selskap.

2. Finn perlene i nærområdet

Vi er utrolig priviligerte i Norge, de aller fleste bor i nærheten av et turområde. Oppdag nærområdet ditt. Skaff deg et kart, hør litt rundt og dra på skattejakt. Og ikke minst, sjekk ut nettsidene til DNT – dnt.no og ut.no – her ligger masse fine turtips åpent for alle.

3. Unngå utstyrsmani

Mange tror at man trenger masse utstyr for å være ute. Det stemmer ikke. Forsikre deg om at du har det mest nødvendige, slik at du holder deg varm, trygg og at du ikke er sulten. Hør med venner og kjente hva de har av utstyr. Ikke alle trenger et telt de kun bruker én gang i året, da er det bedre å dele.

 

Leave a Reply