Test av Svanemerkede solkrem

20160228_162341Endelig skimter solen fram igjen, og våren kommer med stormskritt. Påskefjellet venter og solen kan være sterk. Sommeren i fjor brukte jeg til å teste fire ulike Svanemerkede solkrem. Her er resultatene fra en uten fagkompetanse, men med sensitiv og prippen hud.

Alle solkremene har jeg kjøpt på matbutikk, apotek eller taxfree, sånn at de skal være relativt enkle å få ta i. Jeg har en lys hud som trenger høy faktor, så derfor er alle solkremene i faktor 30. Av oljete eller veldig tykke solkremer får jeg lett kviser. Jeg har ikke sett på hva solkremene inneholder og kun prøvd dem på hvordan den føles på huden min.  Ingen av produktene er blitt sponset.

20160228_162136Harmoni faktor 30 fra Vita (en god nummer to)

Den første solkremen jeg brukte var Harmoni. Den trekker enkelt inn i huden og du blir ikke hvit som et lik av den. Den gir godt med fuktighet, men det tar litt tid før den ikke er klissete på huden. Jeg liker at den ikke er så oljete, så den går fint å bruke i ansiktet.

20160228_162312Sun lotion faktor 30 fra Coop Änglamerk (hvitblekning)

Denne gjør deg hvit som et lik, som sikkert er greit for babyer og småbarn, men ikke så greit for voksne. Den farger også over på tøy. Når du bader eller svetter, så forsvinner kremen og hvitfargen av. Jeg endte opp med å låne den bort til mine tantebarn. Når jeg brukte den i ansiktet, fikk jeg kviser av den. Så denne anbefaler jeg ikke.

20160228_162259Sollotion faktor 30 fra Babyline (oljesaus)

Denne solkremen er ganske tykk og det tar tid å smøre den godt inn slik at hvitfargen forsvinner. Men den gir skikkelig beskyttelse. I solveggen på påskefjellet var jeg den eneste som ikke ble solbrent, da jeg brukte Sollotion. Det største minuset med denne er at den er litt vel oljete for spesielt ansiktet mitt. Særlig når det var varmt og jeg svettet litt, kunne det se ut som jeg hadde puttet ansiktet i en bolle med olje. Men jeg brukte den spesielt på de områdene hvor jeg lett får tør hud som føtter og legger.

20160228_162236Sun Cream faktor 30 fra Rodolph Sun (vinner)

Her har jeg både brukt Rodolphs barnesolkrem og Rodolphs ansiktssolkrem. Barnesolkremen er ikke med på bilde, fordi søsteren min stakk av med den før jeg fikk tatt et bilde. Jeg synes spesielt ansiktskremen er helt fantastisk. Enkel å smøre inn, ikke oljete og ingen hvitfarge. Så denne sommeren skal jeg kun bruke denne solkremen, både på meg og babyen. Rodolph er et relativt nytt merke fra Danmark, men jeg har kjøpt solkremen på taxfree på Gardermoen. Vet at den også selges på flere parfymerier, ihvertfall i Oslo.

Svanemerket har laget en oversikt over alle svanemerkede solkremer på markedet. Den oversikten finner du HER.

Bildene har jeg tatt selv.

5 thoughts on “Test av Svanemerkede solkrem

    1. Hei. For 30 faktor hele kroppen koster den 225,- mens ansiktssolkremen faktor 30 koster 295,- i nettbutikker. Jeg vet ikke hva den koster i taxfree eller parfymeri.

    1. Jeg er ikke helt sikker. Når jeg diskuterte dette med en fageksepert tidligere, så sa hun at det var vanskelige å lage solkrem uten kjemisk filter.

      1. Det finnes i utlandet har jeg sett… Der selges det på apoteker bl.a. Kjedelig at det er så lite fokus på dette her til lands.

Leave a Reply