#verdensgjennomsnittet: Veggie, baby!

verdensgjennomsnittet, grønne jenterHva gjør en hamburgerelskende miljøverner når hun skal bli vegetarianer? La henne spise kake!

Som nevnt i tidligere innlegg så var mitt nyttårsforsett i 2015 å kutte mine personlige klimagassutslipp ned til verdensgjennomsnittet som er på 6, 5 tonn CO2. Kjøttproduksjonen er en stor kilde til klimagassutslipp. Faktisk mer en hele transportsektoren til sammen. Om jeg skulle klare å halvere mine personlige klimagassutslipp måtte jeg rett og slett kutte ut kjøtt. Selv om kjøtt har mye større klimagassutlipp enn for eksempel fisk, så valgte jeg  å kutte ut både kjøtt, fisk, fjørfe og sjømat.

Det var jo så lett. Man bare unngår å kjøpe kjøtt på butikken eller på restaurant. Det var jo så lett. Helt til jeg la meg om kvelden. Om natta drømte jeg om store feite hamburgere med ost og bacon.

Heldigvis finnes det mange gode burgersjapper i Oslo, og det er lett å lage burger uten kjøtt. Kikerter, for eksempel. Dessverre fant jeg ut på den kjipeste måten at jeg faktisk ikke tåler kikerter. Etter en deilig burgermiddag på Munchies lå jeg over doskåla resten av kvelden. Det skremte meg likevel ikke fra å prøve en gang til. Noe som endte med doskål-reprise.

Med tiden fant jeg burgerne som funket for meg. Å få i seg nok proteiner var utfordrende i starten. Det gikk bedre etterhvert. Egg, bønner og linser ble viktige deler av kostholdet.
FotorCreated burger redI løpet av året brøt jeg løftet mitt tre ganger. Jeg spiste aldri kjøtt, men da jeg var i Lofoten ble jeg invitert hjem til noen på torskemiddag. De hadde deltatt under lofotfisket, og jeg syns det hadde vært litt uhøflig om jeg bare spise poteter og saus.

Den andre gangen var under en TV-innspilling med Discovery Channel hvor produsenten hadde glemt at jeg var vegetarianer selv om faktisk står i manuset til episoden.

Den tredje gangen var da vi seilet langs sørlandskysten med eXXpedition Norge. Vi ble invitert på rekemiddag. For en sørlending er dette kanskje den største fristelsen hun kan komme over, etter burgere så klart.

1767e5d7-9c14-417e-8603-96c4e527a500 red
Funky Fresh Foods ble i løpet av året fort en favoritt. Kanskje også fordi Miriam i Grønne Jenter er daglig leder der. Tapasen deres er uansett den beste i byen. Når man først er innom må man spise kake.

12895288_10150636728704957_1235328595_n
Og drikke en slags milkshake. Uten melk. En shake altså. Her vakkert illustrert av Kari-Anne og Sandra.

d1932cd3-a3d2-4b17-81fd-0d63f4c6fbf3

Leave a Reply