Del 1: #Bygge-rede-syndromet: Superbruker på Finn.no

Illustrasjon Nina Bellika

Jeg trodde mine gravide venninner tullet når de snakket om behovet for å bygge rede, men nå har det slått ned i meg med full styrke. Før jeg ble gravid leste jeg aldri interiørblader, søkte aldri på brukttorget på finn etter møbler, eller var spesielt opptatt av lyssettingen i leiligheten. Nå er jeg blitt helt manisk bygge-rede-dame. Jeg er blitt en reser på finn.no; så her er mine tabber og triks for bruktkjøp.

Ja, jeg har gjort en del festlige kjøp på Finn de siste månedene. Som sagt har jeg blitt helt opphengt i lyssettingen i leiligheten, og for noen uker siden fant jeg en fin, liten, rund gulvlampe som en mann på Årvoll skulle selge. Den tenkte jeg var perfekt å ha stående i stuevinduet. Vi kjørte opp ditt og skulle se på den. Da mannen kom med den, så jeg bare en hvit snøball av en lampe og to små bein. Lampa var gigastor og slukte mannen. Jeg brast sammen i latterkrampe for det så helt utrolig dumt ut, men snøballlampa var jo så kul at jeg bestemte med for å kjøpe den likevel. Til den nette prisen av hundre kroner. Etter mye styr fikk vi lampa inn i bilen. Nå står snøballlampa på hytta på Nesodden, da det ikke er plass til den i leiligheten. Jeg må smile hver gang jeg ser den.

søballslampe1

Lærdom nr. 1: Stille litt flere spørsmål til de som selger på finn.no og gjerne beskrive mine behov, før jeg drar og ser på den.

Jeg har også kjøpt en superfin barnevogn med nyfødtbag. Med litt undersøking blant venninnene min fant jeg ut at jeg ville ha en kombivogn med fire store, punkteringsfrie hjul og gode demping. Så jeg falt ned på en Emmaljunga City Cross. Men det ble noen bomturer før jeg fant den riktige. Den første selgeren jeg var innom ønsket å selge nyfødtbagen med jordslag (sånne svarte muggflekker i tøyet i selve sovedelen der babyen skulle ligge). De hadde oppbevart nyfødtbagen og vognen ute, og det viste seg at de hadde en katt som likte å sove i nyfødtbagen.

Lærdom nr. 2: På babyutstyrfronten kan man gå seg litt vill, så finn akkurat hvilken type du skal ha. Det er greit å si “nei takk” dersom man oppdager at utstyret ikke holder dine kvalitetskrav.

Et tips jeg har fått fra Astma- og Allergiforbundet er å putte selve madrassen i fryseren noen dager for å sørge for drepe eventuelle uønskede dyr osv. Det samme gjelder bruktklær.

Etter et par bomturer, har jeg lært meg til å ringe selger før jeg reiser hjemmefra. Det virker som om flere som selger på finn.no ikke er sikre på om folk faktisk kommer til avtalt tid. Så to ganger har jeg kommet til en tom leilighet/hus og en selger som er helt umulig å få tak i. Det er ganske irriterende.

Lærdom 3: Ring selger før du reiser for å hente Finn-ting. Jeg har hatt sånne megaraid og henta flere ting samtidig.

Et annet tips er å legge inn automatsøk på spesielle møbler/merker du er på jakt etter. Nå har jeg nettopp funnet drømme Bolia-sofaen, og håper noen kanskje snart skal legge den ut på Finn.

Ja, jeg er bygge-rede-dame i full blomst. Jeg har også starta med heloppussing av leiligheten vår, men det får bli neste blogginnlegg.

Illustrasjon av Nina Bellika

3 thoughts on “Del 1: #Bygge-rede-syndromet: Superbruker på Finn.no

  1. Her var gjenkjennelsen stor, både på redebygging og Finn-tipsene!

    I begynnelsen tok jeg det for gitt at selger ville nevnt ting som at sofaen er full av flekker, eller bærebagen full av kattehår. Er det ikke stress for selgerne også, å måtte være hjemme for å ta imot folk som aldri ville kommet om de visst hvilken stand varen var i? Ble noen bomturer før vi lærte å spørre om husdyr etc.

  2. Hehe det er så koselig å bygge rede når man går gravid, da nærmer det seg jo termin :) Jeg har også erfart at det er best å stille mange spørsmål før man kjøper noe på finn. Hvis du er ute etter møbler kan du jo også sjekke loppemarkeder :)

Leave a Reply