Grønne Jenter = Grønn babyshower

_MG_4228
Nylig ble jeg spurt om det ikke ville vært mer naturlig å kalle oss Grønne Damer fremfor Grønne Jenter. Vedkommende hadde googlet seg frem til oversettelsen av jenter, og fått opp en tegning av noe som så ut som en 5-åring! Vel, det er noe i det, vi i Grønne Jenter begynner å bli store. Og nå venter “vi” vår første Grønne Jenter-baby. Gratulere så mye til Johanne! Så da var det duket for å arrangere en Grønn Babyshower, og her kommer våre beste tips:

_MG_4217
1)Festen: Det beste og mest miljøvennlige tipset for en babyshower er å bruke kvalitetstid sammen med den kommende mor. Inviter til FEST! Her skal det feires, det kan enhver høygravid trenge, oppi alle utfordringene alt fra hvilken stilling som kan gi nattesøvn til skolisseknytting. Det er viktig å få greie på hvem den gravide ønsker å tilbringe babyshower kvelden med. Er det en overraskelsesbaby-shower så må man gjøre detektivarbeid. Finn et tidspunkt som passer for alle, helst noen uker før termin, ellers kan det bli mye action på en kveld. Den i gjengen med best egnet bosted åpner huset for kvelden og det er duket for fest!

_MG_4240

2) Pynten: Babyshower har blitt en kommersiell begivenhet på mange måter, men den må ikke være det. Vi valgte å lage vimpler av gamle aviser og blader. Her er det bare å sette fantasien i sving. Hva med å spørre en du kjenner om å få “arve” noen gamle barnebøker? Og lage vimpler av disse som du også kan gi i gave? Levende lys og sesongens vekster kan også pynte opp. Babyshower på sommeren? Hva med en bukett blomster fra hagen?

3) Maten: Ofte handler babyshower om å delegere oppgaver til alle. Å benytte seg av “alle tar med en rett” er populært. Av mange grunner, men også for å duke et bord så miljøvennlig som mulig, bidro alle til det vegetariske og veganske matbordet.

_MG_4235

4) Gavene: For dere som ikke visste det; på babyshower gir man gaver! Selv om de fleste av oss i Grønne Jenter er forholdsvis uerfarne i “gamet”, så visste vi dette. Det mest miljøvennlige å gjøre da, er å finne ut hva som ønskes og trengs. En pyntevase som får plass innerst i et skap, er verken en fin gave til gravide eller miljøet. Johanne trengte barnebøker og leker, og dette ville den bevisste damen gjerne ha brukt. Zlata dro på loppemarked og fylte en hel kurv som vi spleiset på. På ønskelisten stod også ting som miljøvennlig og barnevennlig solkrem og økologisk bæresjal. Det Johanne ikke ønsket seg var skremmehistorier fra andres fødsler… Kjekt å vite :)

_MG_4271

5) Lekene og fokus på fremtiden: På Babyshower er det vanlig å leke litt har jeg skjønt. Vi lagde en fremtidsquiz hvor alle gjestene gjettet på babyens fødselsdato, vekt, lengde, og kjønn. Noen av oss var nok ganske på bærtur, men men….Denne oversikten ble overrakt Johanne og heder og ære vil tilkomme den av oss som har gjettet mest riktig. En annen grønn lek, er at alle tar med et bilde fra de selv var små, så må den kommende mammaen gjette hvem som er hvem. Videre synes jeg det er viktig å spørre kveldens hovedperson litt om fremtiden. Hva gleder hun seg aller mest til? Hva slags mor ønsker hun å være? Hvordan blir hverdagen som nybakt mor? Og ikke minst, blir babyen med på Grønne Jenter-ting?

Med sin store, flotte mage og knallrøde leppestift så det ut som Johanne koset seg på den Grønne babyshoweren vi arrangerte for henne. Nå venter vi spent på oppfølgingen og ønsker henne masse lykke til! Velkommen lille baby!

Hva er dine egne tips for en miljøvennelig babyshower?

Miriam.

One thought on “Grønne Jenter = Grønn babyshower

Leave a Reply