Spinat- og brenneslesuppe

IMG_20160430_170127 Forrige uke fikk jeg og en venninne låne et hus med drivhus og hage. Fine små brennesler, og årets aller første spinat fra drivhuset ble til en digg suppe på 1-2-3!

IMG_20160428_191140Det finnes to ulike brennesle-typer i Norge. Begge er spiselige, og våren er det beste tidspunktet å høste brennesle – da finner du mange unge toppskudd som er proppfulle av vitaminer og næring. Her kan du lese litt om hvordan brennesle har blitt brukt som medisinplante opp igjennom tidene. Husk hansker – så slipper du å brenne deg!

Spinat er en av de alle første vekstene som kan dyrkes fram i drivhus på våren. Jeg og Emma plukket half n’half spinat og brennesle, og brukte oppskriften fra Ren Mat for å lage en rask suppe. Tilbehør var et nykokt egg, nybakt havrebrød og en dæsj crème frâiche. God smak, og det føltes som en skikkelig sunn vårboost. Og så er det stas å høste så og si hele middagen selv!

Bon appétit!

received_10154181790680820

Leave a Reply