Nye tider i Grønne jenter

img_6096Etter en lang sommerferie er vi sakte men sikkert tilbake foran tastaturet. Flere har kanskje merket at det har vært litt stille i det siste. Men nå er vi altså tilbake med friskt mot, og noen endringer. Her er en rask oppdatering på hva som har skjedd i det siste.


Lan blir politiker
Det siste er kanskje en overdrivelse, det er jo strengt tatt ett år siden Lan ble byråd for miljø og samferdsel i Oslo. Vi i Grønne jenter er superfornøyd med at vi har hatt med Lan på laget fra begynnelsen av, men å kombinere storbypolitikk og rosablogging lar seg desverre ikke alltid gjøre.
Så derfor har 10 Grønne jenter blitt til 9.

shoot_alle

I forbindelsen med den vemodige avskjeden tok vi en prat med Lan om hvordan hennes reise fra aktivist til politiker har vært, og selvfølgelig hvor avgjørende Grønne jenter har vært for henne. Neida. Joda.

Noe av det Lan tar med seg fra Grønne jenter og inn i rollen som byråd er jo hvor viktig det er å gjøre miljøvennlige valg lett tilgjengelig. Lokalpolitikken handler om å være nær folk, og man er en del av deres hverdag. Vi i Grønne jenter prøver jo også å bruke den personlige historien til å vise hvor enkelt, gøy og lavterskel miljøvennlige valg kan være. Sånn sett er det jo samme måten å tenke på.

Det siste vi spurte Lan  om hun hadde noen tips til unge jenter som vil gjøre en forskjell i verden. Hun svarer:

«Gjøre det man har lyst til. Det man brenner for. Det er jo tross alt det man gjør best. Man må tørre å ta utfordringer og tørre å si at man vil. Utfordringen til mange unge kvinner er at man venter på at noen skal spørre om man vil. Si klart i fra hva du ønsker, det kommer du langt med»

Takk for alt Lan, du er fantastisk og vi gleder oss til å følge deg fra sidelinjen!

Sandra Mørkestøl blir vår videoprodusent
Som plaster på såret for at Lan er borte, har vi fått inn en god hjelper i Sandra Mørkestøl. Sandra jobber til vanlig i AftenpostenTV med videoproduksjon, men når hun ikke gjør det, er hun veldig glad i å henge rundt med oss og lage små videoblogger. Videoblogger og filmsnutter er jo en veldig fint og effektiv måte å kommunisere på. Noe vi fikk erfare etter at vi lanserte GJ-TV.

Sandra lager freshe videoer om både vintage-mote, ville vekster og våre personlige historier. Her er den hun lagde om våre vintage-favoritter med Malín og Kari-Anne:

Velkommen inn i gjengen Sandra!

Andrea og Marlene blir psykologer
Etter flere år som lovende unge psykologistudenter er Andrea og Marlene ferdig utdannet og klare for yrkeslivet. Dermed har vi ingen studentalibier lenger.

Det er altså ikke til å stikke under en stol at navnet “Grønne damer” kanskje begynner å bli mer passende enn Grønne jenter (uten at vi har noen plan om å endre navnet av den grunn). Andrea skrev sin masteroppgave om klimapsykologi, og vi gleder oss til hun skal blogge mer om dette. Marlene så på hvordan alternative behandlingsmetoder som yoga fungerer for personer med psykiske lidelser.
Johanne blir mamma
I mai ble Johanne mamma til et lite nurk, og alle jentene er helt oppslukt i det nye tilskuddet i gjengen. Frem til nå har det blitt mye primærbehov og lite blogging, men Johanne vil følge opp med litt mer grønn baby-blogging etterhvert. Enn så lenge kan dere jo lese litt mer om Johannes tanker om det å bli mor i et miljøperspektiv i denne flotte reportasjen i DN.

skjermbilde-2016-09-10-kl-17-11-15
Marlene blir finnmarking
Etter endt utdanning har Marlene fått seg jobb i Kirkenes, og derfor har Grønne jenter fått sin egen Finnmarks-korrespondent. Derfra vil hun rapportere på det som rører seg av grønne initiativer og opplevelser. Har noen tips til hva hun bør sjekke ut er det bare å ta kontakt! Det er veldig bra at vi endelig har brutt opp Oslo-sentraliseringen og fått en representant også ute i distriktet som kan rapportere på grønne prosjekter i nord.

Miriam flytter til Spania

Foto: Signe Dons/Aftenposten
Foto: Signe Dons/Aftenposten

Samtidig som Marlene flytter nordover har Miriam beveget seg sørover. Nærmere bestemt Spania. Der skal hun jobbe frivillig på et senter for hjemløse hunder, katter, hester, geiter, og esler blant annet. Miriam er jo en dyrevenn av de sjeldne, og hun blir også å se på skjermen utover høsten i NRKs “Alt for dyra”. Vi gleder oss til å følge med.

Med dette har dere fått en kjapp oppdatering på noen av de tingene som har skjedd den siste tiden. Vi lover å holde dere oppdatert på hva som skjer fremover, og blogge mer om ting dere har lyst å lære mer om. Har dere ønsker om temaer, send oss gjerne en mail på post@gronnejenter.no

 

 

One thought on “Nye tider i Grønne jenter

Leave a Reply