Johanne sine tips om brukt babyutstyr

large_b6b715a1664595ebfc0615c6a658b96f7193cba8

Johanne og samboeren kjøpte nesten ingenting nytt til lille Torstein da han kom til verden. Her kan du lese tipsene Johanne ga da VG Partnerstudio spurte om hva som er mulig å kjøpe brukt og hvor man får kjøpt det.

  1. Lag en liste over det du trenger til babyen, og det som bare er lurt å ha. Gjør undersøkelser på forhånd, så du vet hva slags funksjoner du ønsker. Man blir fort overveldet på finn.no og loppemarked.
  2. Klær er blant tingene som er enkelt å få tak i. Vi har arvet mye fra familie og venner; klær som har vært i bruk i 20 år og har vært gjennom syv ledd.
  3. Noe nytt må være greit – for å ikke drepe besteforeldres giverglede. Noen ting er også vanskelige å få tak i brukt. Vi kjøpte for eksempel ny babycall da det var like dyrt å skifte det integrerte batteriet i den gamle. Vi kjøpte også nytt bæresjal for å sikre elastisiteten.
  4. Stol på kilden! For eksempel når du skal kjøpe bilstol brukt, er det viktig at den ikke har vært i en kollisjon. Da kan det være lurt å kjøpe av noen du kjenner, så du vet hvordan bilstolen er blitt behandlet.
  5. Spør hvor utstyret har vært lagret; så vet du om det har stått ute eller på et fuktig sted. Sjekk for mugg på tekstiler.
  6. Oppbevar gjerne tekstilutstyret i fryseren et par dager før du gir det en grundig vask.
  7. Sjekk at møbler etc. er pent brukt, så barnet ikke får fliser av det.

Les intervjuet i VG Partnerstudio her

Foto: Felicia Alvsing, VG Partnerstudio

One thought on “Johanne sine tips om brukt babyutstyr

  1. Kjempefint! Vi har heller ikke kjøpt noe særlig nytt. Madrass og bilstol fikk vi høre at vi burde kjøpe nytt, men hvis man kjenner noen som selger bilstol og man vet den er behandlet bra, så slipper man det også. Når det gjelder klær får man tak i mange fine klespakker på Finn. :) Det er bare viktig at man starter tidlig slik at man kan kjøpe etter hvert som det man trenger dukker opp. :)

Leave a Reply