Tofusteak à la Frank

2t3a8110Livet på et animalshelter på den spanske landsbygda byr på sine begrensinger, iallefall når det kommer til hva man kan kalle gourmet for en veganer. Men man tar det man har….Og når kjæresten er hollandsk og står for kokkeleringen en søndags aften, da blir det “Tofusteak à la Frank”.

Tofusteak
Tofusteak

OPPSKRIFT
Ta en pakke tofu, gjerne økologisk, og hell av laken den evn. ligger i. Del tofuen evn i to, så du får to stykker av ca. 3-4 cm i høyden. Skjær så rutemønster i tofuen , ca. 1-2 cm ned slik at tofuen ikke brekker når du steker den. Bøy tofuen litt slik at den “spriker” litt, så er det klart for å krydre. Her er det opp til smak og behag, men salt og pepper er en selvfølge. Et hint av paprikakrydder passer også perfekt, samt hvitløkskrydder.
2t3a8095Poteter
Kutt dem i skiver, ca 0,5 cm tykke. Tilberedes i rikelig med olje i panna (hva vi nordmenn vil kalle “frityrsteking” ). Høy temperatur, vendes stadig slik at de blir gyldne på hver siden. Salt og pepper underveis. Litt løk stekes sammen med potetene for ekstra smak!
2t3a8082Brekkbønner
Ferske eller frosne, alt etter årstiden. Stekes i godt med olje til de er gyldne.. Salt og pepper, samt litt urtekrydder passer perfekt her.
2t3a8097

Hummus

Her gjør vi det enkelt, vi kjøper verdens beste hummus på Mercadona, den spanske matbutikken.

Nytes i godt selskap!

Que Aproveche!

Leave a Reply