Grutenskrubben – kaffe i dusjen!

20161211_120014-collageMorgentrøtt, kjip vinterhud og lyst på en liten oppkvikker? Etter at du har drukket morgenkaffen, er det bare å ta med seg gruten inn i dusjen – og vipps har du fløyelsmyk hud igjen! Marte har testet ut Grutenskrubben

Vi nordmenn drikker mye kaffe. Bare i Oslo produseres det 10 tonn kaffegrut hver eneste dag. Mye av denne verdifulle kaffegruten kastes dessverre i restavfallet, og går dermed rett til forbrenning (den skal egentlig i grønn pose for å bli til biogass).

Men kaffegrut er veldig næringsrikt, og kan for eksempel bli brukt som:

  • Næring for bed og planter
  • Mot brunsnegler – se artikkel fra NRK her
  • Såpe og kroppspeeling (sjekk ut Siris anmeldelse av Grutensåpa her)
  • Dyrking av østerssopp
  • Til å fjerne lukt på hender og i kjøleskap
  • Til å lage kaffebeter: vend rødbeter i kaffegrut og bak de i ovnen på 180 C i 2 ca timer

Vi i Grønne jenter er veldig fan av oppsirkulering. Jeg bare MÅTTE teste ut den nylanserte Grutenskrubben til Siri Mittet, dama bak det ideelle selskapet Gruten. Grutenskrubben finnes i to varianter; med peppermynte og med lavendel. Jeg prøvde den med lavendel. Kaffegruten henter Siri med lastesykkel fra kafeer i Oslo som serverer økologisk kaffe.

gruten-siri-foto-grow-lab
Gründer Siri Mittet henter kaffegrut fra Åpent Bakeri på en spesialkonstruert lastesykkel. Foto: GrowLab

Grutenskrubben luktet deilig av lavendel og kokos, og det er nettopp disse to komponentene den består av, i tillegg til selve kaffegruten (pluss en liten dæsj havsalt). Kaffegrut fjerner døde hudceller, øker blodsirkulasjonen og får frem ny og frisk hud leser jeg den informative brosjyren som fulgte med skrubben. I tillegg finner jeg oppskriften på hvordan jeg selv kan lage skrubben! Et ekstra pluss er det vakre designet på både posen og brosjyren.

Jeg brukte en håndfull av skrubben til å massere inn hele kroppen i Grutenskrubben på fuktig hud. Jeg bruker vanligvis bare skrubbevotter til å fjerne død hud (og er egentlig ganske dårlig til å huske på å gjøre det). Men jeg likte følelsen av skrubben på huden, og da jeg skyldte den av merket jeg stor forskjell. Huden hadde blitt fløyelsmyk, og det duftet deilig av lavendel og kokos i hele badet. Luksusfølelse en mørk desembermorgen.

Jeg kan absolutt anbefale Grutenskrubben – lag selv eller kjøp den i Grutens nettbutikk eller ved et av utsalgsstedene som fører Gruten. Perfekt julegave til noen du er glad i som er glad i kaffe!

Marte fikk tilsendt en pose med Grutenskrubben gratis for testing.

One thought on “Grutenskrubben – kaffe i dusjen!

  1. Jeg bestilte kaffesåper, andresortering og billig, og kaffesåpe m lavendel med såpeholder lagd av spisepinner, pr post. Da jeg leste denne leste jeg videre om dette firmaet og fikk litt mer tro på verden igjen. Syns det er viktig å støtte de som gjør så viktig arbeid.

Leave a Reply