Klipp deg grønn!

img_0677red
Visste du at en normal karriere for frisører bare varer 10-15 år? Mange utvikler nemlig allergier og astma på grunn av kjemikaliene som blir brukt hos tradisjonelle frisører. Heldigvis finnes det flere grønne alternativer i frisørverdenen. Frisørkjeden Floke er en av dem. Vi har besøkt deres salong i Kirkegata i Oslo.

Eva og Kristin er de to første ansatte ved den nyåpnede Floke-salongen i Kirkegata i Oslo. Begge har tidligere jobbet ved tradisjonelle frisører, og kunne fortelle at de slet med mye hodepine på jobb.

pjimage-1

– Jeg trodde først at hodepinen bare skyldtes at jeg ikke hadde vært flink nok til å få i meg nok vann. Men etter at jeg begynte her på Floke, så har hodepinen forsvunnet, forteller Kristin. Hun har ti års erfaring som frisør bak seg. Eva har jobbet som frisør i fem år, og kan også fortelle at hodepinen forsvant etter at hun startet hos Floke.

collageflokeHutrende inn fra kulden kommer de grønne jentene ramlende inn døra hos Floke. Det er tidlig om morgenen, og Eva og Kristin står klar med varm kaffe og en energishot. Vi klipper ulla di, står det på døra til lokalet. Og ull fikk de sannelig klippe! Det er nemlig flere av de grønne jentene som har unngått frisørstolen i det lengste laget.

Andrea hadde ikke vært hos frisøren på seks år.
Til venstre: Andrea før ulla ble klippet. Til høyre: Andrea etter ulla ble klippet.

Andrea har ikke vært hos frisøren på seks år, og Johanne sitt hår har fått gjennomgå etter at det kom en liten baby til verden.

– Det er jo helt enorm forskjell, sier Andrea entusiastisk. Det er forskjellig farge til og med, og jeg har ikke farget det! Jeg trodde ikke det ikke betydde så mye at jeg ikke gikk til frisøren med denne sveisen her, jeg.

johanne-for-etter
Da Johanne tok håret ut av stikken begynte de andre grønne jentene å humre. Etter at Johanne ble mamma har ikke hårpleie stått øverst på prioriteringslisten. Godt valg av frisørnavn, Floke! Her fikk dere litt å bryne dere på.

But first - let me take a selfie.
But first – let me take a selfie.

Å besøke Eva og Kristin hos Floke var etterlengtet for mange av de grønne jentene. Vi har alle fulltidsjobber ved siden av bloggen. Det at mange av oss fikk dra dit sammen ga oss en avslappende pust i bakken, og tid til bare å være sammen. Den fine velkomsten og de gode samtalene med Eva og Kristin gjorde hele formiddagen særs hyggelig og avslappende. Ut av lokalet i Kirkegata gikk det ut seks svært fornøyde damer med helt nytt hår.

martered
Det finnes for tiden ikke lenger noen sertifiseringsordning for grønne frisører, etter at Frisørenes Fagforening tok over Grønn Frisør. Nettstedet http://www.gronnfrisor.no skal være en informasjonsportal med fokus på holdningsskapende endringer, mens godkjenning av salonger har falt bort. Det synes vi i Grønne jenter er synd – det er viktig med sertifiseringsordninger slik at man ikke går seg vill i jungelen av alle bedrifter som kaller seg grønne og miljøvennlige!

Floke er Norges første allergi- og miljøvennlige frisør. De har for tiden salonger i åtte norske byer, se oversikt her.

Se tidligere innlegg fra Martes besøk hos frisøren ThinkGreen her, med fokus på hårkur for tørt og flokete hår, og generelt om frisøropplevelsen her.

Johanne har tidligere skrevet om sitt besøk hos Balanzera, og sertifiseringsordningen Grønn Frisør.

Grønne jenter har tidligere testet et utvalg av sjampoer. Se testen her.

Les mer om den danske sertifiseringsordningen Grøn Salon her.

Grønne Jenter fikk klippe seg hos Floke gratis, samt sponset noen produkter til testing.

Leave a Reply