Fjorårets beste vintagekjøp

skjorte_vintagekjøpFå ting føles bedre enn å finne plagg som funker for alle anledninger. I 2016 var jeg så heldig å finne tre vintageskatter som jeg siden har brukt non-stop.

Ved første øyekast var det ikke noe spesielt med den litt store skjorta jeg fant på Fretex i Universitetsgata. Men den kjentes så deilig ut, kald og myk på samme tid.  Ute var det tidlig sommer, jeg tenkte bare på ferie og hvordan overleve kollektivtrafikken i varmen.

Det var ikke noen tvil om at jeg skulle ha den etter en tur på prøverommet. Den satt akkurat sånn den skulle, løst og fint, samtidig som jeg kunne gjøre mye forskjellig med den for å endre fasongen. Jeg aner ikke hvilket merke den har, da alle merkelappene er nesten helt utvasket. Den har blitt ett av mine yndlingsplagg, uansett årstid. Jeg har brukt den på jobb, fest, konsert (som bildet over viser), konferanse og ikke minst, i parken en halvvarm sommerdag.

kjole_vintagekjøpPå samme Fretex-tur, fant jeg denne enkle kjolen fra Lindex. Den har også blitt en god venn. Den er akkurat passe lang til å kunne ha på seg på jobb eller konferanser (som bildet over), men såpass enkel at det går helt fint å stæsje den opp med smykker eller en fin jakke. Brukes både sommer og vinter! Beste øyeblikk i kjolen; da en jente stoppet meg på gaten og lurte på hvor jeg hadde kjøpt den. Hurra!genser_vintagekjøp

Og helt til slutt, siden det er vinter, så er dette en av mine favoritt ullgensere. Den fant jeg også på Fretex i Universitetsgaten, men helt i starten av 2016. Etter en rask håndvask, for denne er en ordentlig vintageskatt, så brukte jeg den hver uke mens det lakket mot vår. Heldigvis er den såpass varm at man ikke trenger så mye under den. Jeg liker spesielt flettemønsteret og den halvhøye kragen, den passer perfekt til bukser eller skjørt i sterke farger. Siden det er 100 prosent ull, så holder det helt fint å lufte den og ikke vaske den så ofte.

En liten oppfordring til deg nå som vi er i ferd med å ta fatt på et nytt år; tenk etter hvor mange av plaggene du har i skapet som du faktisk elsker og går med ofte. Har du ikke gått med et plagg mer enn én eller to ganger, så er det kanskje på tide å gi det bort? Her får du tips til hvordan du kan samle venninnene dine til byttefest.

Og hvis du nå tenker at denne posten er sponset av Fretex, så er den ikke det. Det er bare en av mine favoritt-bruktbutikker i Oslo. Her har vi skrevet og laget video om flere gode bruktbutikker.

Tips oss gjerne om andre kule bruktbutikker over hele landet!

2 thoughts on “Fjorårets beste vintagekjøp

  1. Jeg har gått opp vekt og føler meg bedre når jeg kjøper klær brukt da jeg må ha nye klær. Jeg fant meg en ubrukt Marlborobukse på Fretex nettside og jeg har funnet flere tynne generer i ren ull på den lokale bruktbutikken. Går jeg ned i vekt leverer jeg bare klærne inn igjen. Oppfordrer alle til å levere inn brukte klær og ikke kaste de i søpla.

Leave a Reply