#starthjemme

14241577_886145961518741_8474018023831064274_oGrønne jenter har blitt utfordret av IKEA til å bli med på utfordringen #starthjemme. IKEA ønsker å sette fokus på hvordan vi som forbrukere kan redusere klimagassutslipp ved å gjøre enkle grep i våre egne hjem. Vi i Grønne jenter liker jo selvfølgelig å se på oss selv som spesielt flinke på klimatiltak, men er vi egentlig det?

Når IKEA spurte om vi ville være med på utfordringen tenkte vi “hvorfor ikke?”. Det er helt sikkert mye vi aldri har tenkt at vi kan gjøre for miljøet i hjemmene våre. Derfor bestemte vi oss for å ta tak i ting vi har lyst å gjøre mer av, eller rett og slett ikke er så flinke på.

Vi delt oss inn i tre lag som skal utfordres på tre ulike områder. Vi har Team Energi med Zlata og Siri. Team Matsvinn med Kari-Anne og Marte, samt Team Zero Waste bestående av Malín og Andrea. Hvert team skal innføre henholdsvis tiltak i hverdagen som bidrar til å redusere energibruk, matsvinn og Andrea og Malín tar det så langt som å faktisk forsøke å ikke produsere avfall i det hele tatt. Dette blir veldig spennende!

collagestarthjemme

Gjennom kampanjeperioden til #starthjemme kommer vi til å holde dere oppdaterte på hvordan det går med tiltakene her på bloggen, facebook og på instagram. Alt skal registreres via Ducky.no, der man enkelt får se hvor mye man reduserer utslippene sine ved ulike aktiviteter. Norske forskere har regnet ut at for at vi skal nå togradersmålet, må alle hushold redusere utslippene med 25 prosent. Start hjemme-utfordringen gir deg oppskriften på hvordan du kan redusere klimautslippene dine og nå hjemmets klimamål allerede i år.

Vi oppfordrer selvfølgelig alle leserne våre til å bli med på utfordringen og se hva slags klimatiltak du kan gjennomføre i din hverdag. Hva kan du gjøre og hva tror du blir utfordrende? Besøk starthjemme.no for å finne ut mer!

Leave a Reply