#starthjemme video

Hvor flinke er vi i Grønne Jenter til å ta i et tak hjemme? I denne vidoen finner du ut hvordan det gikk når IKEA utfordret oss til å redusere 25 prosent av klimagassutslippene fra hjemmene våre i løpet av tre uker.

For å redusere utslippene valgte å sette inn støtet på områder som vi ikke var så gode på fra før. Siri og Zlata skulle redusere energiforbruket sitt, Marte og Kari-Anne skulle kaste mindre matavfall. Andrea og Malin, ambisiøse som de er, valgte å gå helt zero waste!

I videoen ser du hvordan det gikk! Konklusjonen er at vi lærte oss nye tips og triks og la til oss noen nye vaner som vi tar med oss videre.

Vi synes det er kult at IKEA setter fokus på klima og hvordan vi alle med enkle grep kan redusere utslippene fra hjemmene våre. Vi vil gjerne utfordre IKEA tilbake – og spør om dere kan:

  1. Øke graden av resirkulert materiale i produksjonen av varene?
  2. Etablere returordninger for ødelagte varer i alle butikkene?
  3. Opprette lokale butikker i nærmiljøet som tilbyr reparasjon og ekstradeler slik at IKEA-produktene varer lengre?
  4. Opprette utleieordninger for standard IKEA-varer?
  5. Redusere CO2-utslippene fra IKEA varehus med 25% innen 2020?

Filme er laget av Madeleine Mellemstrand og sponset av IKEA.

One thought on “#starthjemme video

  1. Hei! Jeg vil gjerne leve grønnere, og for eksempel prøver jeg å ikke bruke handlenett av plast. Nå har jeg derimot problemet at jeg ikke har nok handlenett for å bruke som vanlige søppelposer (til restavfall, jeg er fra Tromsø og her sorterer vi mat/plast/kartong/papir som vi får poser fra kommunen, det andre skal i butikkposer). Har dere noen forslag til hvordan jeg kan løse det?

Leave a Reply