365 kulturnetter med OsloKultur.no

Høsten er tiden for å finne frem favorittboka, tenne et lys og planlegge kulturelle aktiviteter.

Høsten er godt på vei, og for oss som bor i hovedstaden sparkes den kulturelt sett igang i kveld, med den årlige tradisjonen Oslo Kulturnatt.

Drøssevis av gratis eventer over hele byen, muligheten til å treffe dine venner og se noe nytt, bli inspirert. For meg er høsten en tid der jeg finner frem favorittboka, tenner et lys og planlegger kulturelle aktiviteter.

Men for noen er kultur livet. Anika Salvesen savnet derfor en oversikt over alt det bra som skjer på den kulturelle fronten i Oslo, hver eneste dag, kveld og natt. Dette resultertet i at hun ble grunderen bak OsloKultur.no. Les intervjuet med flotte Anika og bli inspirert til å forene din grønne livsstil med kultur.

Anika Salvesen har startet nettstedet OsloKultur.no for å gi deg en oversikt over byens kulturelle tilbud, hver dag, hele året.

Hun er blid, energisk, åpen og skapende. Du vet, hun er av den typens som smitter deg med sin optimisme når dere møtes. Når jeg spør om hun kan introdusere seg selv, kommer vi rett inn på sakens kjerne. Anika er entrepenøren og grunnleggeren av OsloKultur. I tillegg beskriver hun seg selv som en “film addict”, bokorm og musikkelsker med en master i Amerikansk Litteratur.

Jeg spør henne om hva som engasjerte henne til å starte Oslokultur.no.

My previous work experience was related to arts and culture. I have been working for film, music, and theatre festivals and in various cultural institutions. I always try to have a taste of the cultural “menu” and find the most interesting events in the cities I live in.

I moved to Norway’s capital city almost four years ago and since then I was looking for a website that gathers all of the information about what’s on in Oslo to take advantage of city’s cultural life. I’ve been looking for one for quite a while and since none of the websites that I came across were satisfying, the idea of OsloKultur started to grow in my head. I began to gather all of the information about venues in Oslo, involve designers and programmers and gradually give shape to the project. Fast forward to April 2017 and http://www.oslokultur.no was launched.

Jeg vet at Anika er en aktiv og oppdatert dame, og jeg har på følelsen at hun er forholdsvis miljøbevisst også. Dette gjør meg nysgjerrig på om hun ser noen sammenheng mellom kultur og miljø. Hvordan kan eventuelt det ene styrke det andre?

There are so many diverse and complex ways in which culture and environment intersect. Our culture is shaped by the environment we live in as much as our environment can be affected by the outcomes of our culture (the damage we bring to it or help we provide it).

Faced with the consequences of global warming and climate change we should use any tools, also the products of our culture (art, education, technology, etc.), to raise awareness and educate about the importance of environmental protection.

Kulturen må også brukes til å skape oppmerksomhet rundt klimaspørsmålene, mener Anika.

Vi vet alle at det er stor risiko å starte opp noe nytt. Er tiden riktig for din gode idé? Har du utviklet et produkt det er etterspørsel etter? Det er mange faktorer som spiller inn. Jeg spør Anika hvordan OsloKultur.no har blitt mottatt så langt, og det gleder meg å høre hennes svar.

I could have never imagined that the number of visitors on our website and our followers on social media would grow so rapidly! We get a huge amount of positive feedback and it seems like people really like the project and use the calendar on a regular basis.

Just last month we had about 10 000 views on the website and we really hope that the trend continues and more and more people will get familiar with OsloKultur.

I kveld er majoriteten av alle arrangement i byen gratis. Nettstedet OsloKultur.no gir deg også en egen oversikt over alle kulturelle arrangement som er gratis til enhver tid.

Men den oversikten Anika sitter på så lurer jeg på om det er noe mer hun drømmer om for Oslo. Og med svaret forstår jeg at vi har mye til felles. Hun ønsker seg rett og slett flere film festivaler og vegetariske/veganske restauranter.

Jeg kunne ikke vært mer enig. Så jeg avslutter intervjuet med dama som gir oss informasjon om hva, hvor og hvordan på den kulturelle fronten med å spørre om hennes beste miljøtips. Det er kort og effektivt:

” Buy smart and eat smart.”.

Leave a Reply