Hverdagsluksus!

_MG_6890

«Jeg elsker luksus, bare jeg slipper å betale for det»

Lenge har dette vært mantraet mitt på luksusfronten. Hvem er det som ikke liker å skjemme seg bort litt, om det bare tilfeldigvis skulle ramle ned i fanget ditt? Som alt annet så er også ordet luksus et definisjonsspørsmål. Det overdådige, eksklusive og kostbare vil nok for de fleste, inkludert meg selv, være luksus. Samtidig ser jeg at det også kan gjelde små ting i hverdagen. Og jeg elsker hverdagsluksus like mye, om ikke mer…

Innimellom innbiller jeg meg at jeg er født i feil land. Kroppen min pulserer nemlig i varmen, den stortrives, den lever, og det gjør også jeg.  Så luksus for meg har ofte handlet om å befinne seg i varmere strøk. Å leve ut klisjeen; en øde strand utenfor allfarvei. Kokospalmene som hvisker i et symfoni som inkluderer bølgebrus og fønvind. Men nå befinner jeg meg i Oslo. Det er januar, glatt og kaldt. Intet i min livssituasjon lover nettopp en eksotisk flukt til andre siden av jordkloden. Dessuten har min personlige luksusdefinisjon forandrer seg i løpet av de siste åra. Luksus for meg har begynt å handle om tid. Om å ha tid. Til å gjøre det jeg ønsker, med enkle midler.

For noen år tilbake jobbet jeg 100 %, med lederansvar, da jeg en dag tok jeg meg selv i å si at gledet meg til å bli pensjonist! Og jeg mente det! Det var selvsagt et ærlig, men personlig sjokk, i en alder av 25, snart 26. Det ble permisjon og tre måneder i Asia. Siden har det tatt meg på en reise i mine egne prioriteringer. Å ha så mye fri som mulig med begrensa midler, er ikke det optimale ønsket, heller. Jeg ønsker bare å leve det livet jeg vil leve, og har tid og råd til akkurat det. Det innebærer nemlig en liten dose luksus, men det er absolutt verdt det.

La meg få dele mine tre prioriteringer hva angår hverdagsluksus.

Lakkerte tær hele vinteren

Hele vinteren igjennom lakkerer jeg tærne mine. Gjerne knall røde! Min mor kunne ikke skjønne vitsen med det, det er jo ingen som ser det, sa hun. Vel, jeg ser det, og det er den viktigste grunnen til at jeg lakker meg igjennom vintersesongen. Hver gang jeg måtte befinne med i naturens drakt, så lyser mine fargesterke tær imot meg. En dyp rød amerikansk, vegansk, neglakk som jeg har fått i gave fra ei venninne, for eksempel. De får meg til å drømme meg bort, og rett og slett trekke på smilebåndet, i dusjen, når jeg skal legge meg, og det er noe av det første jeg ser når jeg står opp.

Yoga i hverdagen

Siden jeg bodde i India i en alder av 19, har yoga periodevis vært en del av livet mitt. På min fjerde reise tilbake til kontrastenes hjemland, oppdaget jeg at yoga har så mange positive effekter på denne kroppen som sjelden sitter stille og som i tillegg har et konstant vandrende sinn. Ønsket om at yoga skal være en del av dagliglivet mitt, har blitt essensielt. Så nå legger jeg opp min uke etter yogatimene på Leela Yoga. Tre til fire ganger i uka unner jeg meg den luksusen det er for meg å ta meg tid til nettopp det. Finn det perfekte yogastudioet for deg, og gi det en sjanse!

Spa

Dessverre har jeg aldri vært på en spa-weekend. Men jeg kjenner én som elsker å være i vann. Han er som en sel når han svømmer, det hele er utrolig fascinerende. Resultatet er at jeg i løpet av de siste tre åra har besøkt flere svømmehaller enn noen gang tidligere. I Thailand, Serbia, Budapest, Spania, Amsterdam, Berlin, og utallige steder i Norge. Kalde svømmehaller appellerer rett og slett ikke til meg, men sist vi var på tokt inntok vi Bislett Bad, og jeg ble frelst. Brått ble vinteren i Oslo et varmt eventyr. To forskjellige badstuer, jakkusuki (som jeg liker å kalle det), isbøtte og et varmtvannsbasseng, og ikke minst levende lys. Bursdagspengene ble investert i et 10-klipps klippekort, så heretter finner du meg plaskene på Bislett Bad et par ganger i måneden, for den nette sum at 110 kr per gang. Det er hverdagsluksus for meg!

Med ønske om en god helg til dere alle, så håper jeg du unner deg litt mer luksus i hverdagen, det kan nemlig både være miljøvennlig, grønt og ganske så stas! Nyt livet

_MG_6858

5 thoughts on “Hverdagsluksus!

  1. Fantastisk :) Luksus trenger ikke koste så mye, bare man finner det som gir luksusfølelse i hverdagen…..det er du så flink til Miriam, og nå skal jeg jommen lakke neglene røde jeg også :) :)

    1. Takk for fine ord, Anne Mette! Lakk i vei, og før vi vet ordet av det kan vi vifte med tærne i vårlufta :)

  2. Bra blogg! Luksus for meg er fotbad. En bøtte med litt grønnsåpe funker godt for meg, men god krem etterpå er et must. Så kan neglene lakkes :)

Leave a Reply