Fair & Square + Fretex = basisplagg når nye høyder

Tiden er forbi, da du måtte lete land og strand (eller Internett rundt) for å finne et klesplagg som sier noe om etikken bak plagget!

Tekstilbransjen har interessert meg det siste tiåret. Helt siden jeg var Fredskorpser, og senere gjorde feltarbeid i India med fokus på håndveverenes situasjon og tekstilproduksjon. Jeg synes bransjen har vært så stygg at jeg nesten utelukkende har kjøpt “brukt”. Helt til jeg forelsket meg i Fair & Square!

Da jeg møtte Sigmund for noen år siden på et event og han begynte å snakke om prosjektet sitt, var jeg heller skeptisk. For å si det sånn, jeg har et par t-skjorter liggende med gode intensjoner, men som ikke ble brukt. Jeg har alltid synes det har vært synd når jeg kjøper ting bare for å støtte en sak. Det er synd, fordi prosjektet ikke kommer til å vare. Det blir litt ala “kidsas” dorullnisser. Intensjonen er god, men du ønsker kanskje en litt annen julestemning?!?

Supermyke bambus t-skjorter glir rett inn blant de andre skattene på Fretex Majorstuen.

Så da Sigmund begynte med denne crowdfundingen for 3 år tilbake var jeg nok en av de siste som betalte. Det vil si, forhåndsbetalte for en t-skjorte for å få fabrikken i Kina opp på beina. Innbetalingen kom fordi Sigmund entusiastisk minnet meg på det, etter han gikk på meg på et annet event. Jeg klarte rett og slett ikke å unnslippe, uten å være kjip….

Utvalget hos Fretex er Unisex!

Overraskelsen var stor da t-skjorten kom i posten. Den ankom så profesjonelt og gjennomført som du kan forestille deg. Fint innpakket med tags som sa hvilket nr. t-skjorten var i produksjonsrekka og ikke minst, et bilde og en takk fra dama som hadde laget den. Ikke på sånn veldedighets vis- bare kult! Det ble kjærestens første julegave!

Fair & Square er stole av sine ansatte!

Siden den gang har Fair & Square vokst seg større! I dag er de 11 stykk som jobber fulltid på fabrikken i Kina, med arbeidstid og rettigheter som få andre kan drømme om. Produktlinjen har også vokst, i både fargeutvalg og modeller. Nå får du kjøpt både pyjamaser og kjoler samt andre basisplagg hos Fair & Square! Til og med bedrifter kan gi et tydelig signal om at de støtter opp om bedre kår i tekstilbransjen, ved å bestille sine firmaplagg med logo hos Fair & Square.

Logo? På lanseringen kunne vi få et større innblikk i hvordan tekstilbransjen fungerer i praksis!

Grønne Jenter har en lang og fin historie med Fretex når det kommer til brukte klær :) Vi har “smykket” oss opp med den ene skatten etter den andre på våre egne “catwalker” ! At Fretex i tillegg nå velger en etisk leverandør av basisplagg som skal selges i deres 37 butikker i hele landet, er et stort skritt i riktig retning som viser at de følger med i tiden!

Fretex gir plass til etiske plagg i sitt vareutvalg!

Tusen takk til Sigmund og teamet bak Fair & Square, som i større eller mindre grad, har satt sine egne privatliv på vent, for å følge drømmen om å endre tekstilbransjen, t-shirt by t-shirt!

Den mykeste t-skjorta noen gang!

For mer info: https://fairandsquare.no/

Foto: Miriam A. Jøms

Leave a Reply