UTFORDRINGER

Den enkleste måten å få folk til å endre vaner på er å gjøre det morsomt. Dette er grunntanken bak Volkswagens initiativ «The fun theory». De kjørte i gang en konkurranse som gikk ut på at deltakerne skulle forsøke å endre folks vaner til det bedre ved å bruke «The fun theory».

Blant bidragene som kom inn var det også noen ideer til hvordan man kan gjøre det morsomt å være miljøvennlig. Under kan du se hvordan noen har gjort panting av flasker til en lek ved å lage en panteautomat som fungerer som en spillautomat.

Grunntaken bak “The fun theory” kan være noe å ta med seg videre for alle som ønsker å påvirke andre til å leve mer miljøvennlig. De færreste liker å bli fortalt at de MÅ gjøre noe, særlig når det involverer å endre en godt innarbeidet vane. Jeg mener at man må gjøre det enkelt å ta grønne valg for at flest mulig til å gjøre det. Men etter å ha sett noen av konkurransebidragene fra “The fun theory” er jeg overbevist om at vi med fordel også kan henge på morsomt. Hvis vi legger alt til rette slik at det blir både enkelt og morsomt å leve miljøvennlig, vil mange velge å gjøre nettopp det. For det fungerer som kjent bedre med gulrot enn med pisk.

Leave a Reply